selaa koulutuksia
Opiskelu

Valaiseeko tulevaisuutta lamppu vai hiipuvatko näkymät?

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kun elämme epävarmoja aikoja? Arkisen tavallinen vastaus voisi olla, ettemme tiedä. Ja se on ihan totta. Tulevaisuushan on tutuinta vasta sitten, kun se on muuttunut menneisyydeksi.  Voimmeko tietää tulevaisuudesta, tunnistammeko heikot signaalit vai yllättääkö joku musta joutsen tai muu kummitus, jota säikähdämme yhdessä?  Järeillä aseilla on turvallisuutta uhkailtu kautta aikain. Yhdessä yllätyimme pandemiasta ja sen mukanaan tuomasta uudesta tilanteesta. Maailman muuttaja olikin tällä kertaa pieni virus.

Tulevaisuudessa on epävarmuuden ja yllätysten lisäksi selkeyttä. Lähestytäänpä selkeää tulevaisuutta kysymällä itseltämme, kuka tuottaa ja valmistaa ruoan, tekee sähköasennukset, putkiasennukset, rakentaa talot ja hoitaa sairaita ja toimintakyvyltään heikentyneitä ihmisiä. Keneltä sujuu monet muut käytännön työt ja tehtävät kaupan alalla, palveluissa, tuotannossa, kuljetuksissa ja tukitoimissa? Tähän on helppo vastata: alan koulutetut ammattilaiset. Ammatillisessa koulutuksessa on mahdollista rakentaa vahvaa pohjaa omalle tulevaisuudelle sekä turvata myös niiden ihmisten tulevaisuutta, jotka ammattilaisen tuotteita ja palveluita tarvitsevat.

Olet sitten nuori, peruskoulun päättänyt tai aikuinen, osaamisen kehittäminen taipumustesi mukaisella alalla on selkeän tulevaisuuden rakentamista parhaimmillaan. Kevään aikana alkaa koulutuksia ja haetaan koulutuksiin. Yhteishaun kautta hakevat ne, joilla ei vielä ole ammatillista koulutusta. Jo ammatillisen tai muun tutkinnon omaavat hakevat jatkuvan haun kautta. Työ- ja elinkeinotoimiston sivujen kautta on haettavana muutamien alojen tutkinnon osia tai kokonaisia tutkintoon johtavia koulutuksia. Sieltä löytyy koulutus jopa niille, joilta on ammatillinen koulutus jäänyt kesken. Uusimpana koulutuksena on Ammattialan työtehtävissä toimiminen -koulutus sellaisille henkilöille, jotka ovat joskus tutkinnon suorittaneet, mutta alalla työskentelystä on kulunut aikaa. Koulutuksen kautta, opiskelijan roolissa on helppo alkaa palautella mieleen alan työtehtäviä ja päivittää alan uusimmat tiedot ja taidot.

Selkeään tulevaisuuteen on siis selkeitä polkuja. Autamme koulutuksista kiinnostuneita ja hakijoita selkeyttämään tilannettaan suunnitelmien ja toimeentulon osalta. Meillä voi myös käydä katsomassa, millaista koulutus on ja millaisissa tiloissa sitä toteutetaan. Ohjaamme mielellämme ja opetamme yhtä mielellämme osaajia tulevaisuutta varten.

Pirkko Pinola
opinto-ohjaaja