selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
11.9.2024 - 31.12.2025
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
6.5.2024
haku päättyy
31.8.2024

Kuvaus

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnon suorittaminen antaa valmiudet ja osaamisen esihenkilötyöhön, työryhmän työskentelyn ohjaamiseen ja toiminnan kehittämiseen.

Opinnot voit suorittaa kokonaan myös etäopintoina verkossa ja omalla työpaikallasi käytännön esihenkilötehtävissä toimien. Kysy lisää verkko-opintojen käytännön toteutuksesta!

Suoritettava tutkinto:

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mitä on lähiesihenkilötyö?

Oman ammattialan hallitsemisen lisäksi lähiesihenkilötyössä vaaditaan osaamista ihmisten johtamisesta, toiminnan kannattavuudesta ja kehittämisestä. Lähiesihenkilötyötä tehdään lähellä ihmisiä. Siksi työyhteisössä toimimiseen liittyvä osaaminen on keskeinen osa esihenkilön ammattitaitoa.

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnon suorittaneet työskentelevät eri toimialoilla palvelujen tai tuotannon päivittäisjohtamisen tehtävissä. Tehtävänimikkeenä voi olla esim. tiimin, osaston tai palveluyksikön lähiesihenkilö.

Koulutus soveltuu sekä lähiesihenkilötyötä tällä hetkellä tekeville että niille, jotka ovat vasta siirtymässä esihenkilötehtäviin. Tutkinnon suorittamisen aikana opiskelijan työtehtäviin tulee sisältyä esihenkilötehtäviä tutkintomääräyksen mukaisesti.

Koulutuksessa opit:

● ohjaamaan työryhmän päivittäistä toimintaa
● organisaatio- ja johtamisviestintää
● muutosjohtamista
● tunnistamaan, hyväksymään ja hyödyntämään työryhmäsi jäsenten erilaisuutta
● toimimaan puheenjohtajana kokouksissa ja palavereissa
● arvioimaan ja mittaamaan omaa ja työryhmäsi tulosta erilaisten mittareiden avulla
● perehdyttämään uusia työntekijöitä ja toimimaan työnopastajana
● toimimaan lähiesihenkilön tehtävissä
● esihenkilötyöhön liittyvän lainsäädännön keskeisimmän sisällön

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Voit muodostaa valinnaisista tutkinnon osista itsellesi sopivan opiskelupolun erikoistuen asiakassuhteiden hoitoon, henkilöstötyöhön, toiminnan kannattavuuteen ja kehittämiseen.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto suoritetaan näyttöinä lähiesihenkilötyön työtehtävissä. Kysy myös opiskelumahdollisuutta oppisopimuksella.

350 e

Koulutuksen kesto noin 1½ vuotta