selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Liiketoiminnan ammattitutkinto, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
2.1.2024
haku päättyy
31.12.2024

Kuvaus

Opiskele ammattitutkinto, joka vahvistaa myynnin, markkinointiviestinnän tai visuaalisen markkinoinnin osaamistasi!

Nautitko asiakaspalvelusta ja myynnistä tai sytytkö visuaalisesta myyntityöstä, viestinnästä ja markkinoinnista? Valitse Sinua parhaiten palvelevat tutkinnon osat, joista saat hyvät lähtökohdat mm. asiakaslähtöiseen myyntiin, markkinoinnin suunnitteluun ja toteuttamiseen, oman vastuualueen ja tuoteryhmän hallintaan, kaupallisen tilan ja esillepanon suunnitteluun sekä toteuttamiseen tai tapahtumamarkkinointiin. Opintojen jälkeen voit toimia myynnin ja markkinoinnin sekä visualistin tehtävissä. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan Sinulle sopiva aloitusajankohta!

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on liiketoiminnan ammattitutkinto?

Liiketoiminnan ammattitutkinto muodostuu kolmesta tutkinnonosasta: kaikille osaamisaloille yhteisestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Halutessasi voit suorittaa myös yksittäisen tutkinnon osan.

Kaikille pakollinen tutkinnon osa:

Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat 1

Markkinointiviestinnän toimeksianto

Myynnin ja asiakaspalvelun suunnittelu ja toteuttaminen

Valinnaiset tutkinnon osat 2

Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus

Tuoteryhmätyöskentely

Tapahtumamarkkinointi

Tai jokin muu tutkinnon osa henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Liiketalouden, myynnin ja markkinoinnin alalla työskenteleville tai niille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan kyseisissä tehtävissä. Tutkinto soveltuu myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon (merkonomi) suorittaneille.

Koulutuksen sisällöt määräytyvät valintojesi perusteella. Voit suuntautua opinnoissasi enemmän myyntiin tai markkinointiin tai valita hyvän yhdistelmän molempia. Koulutuksessa opit muun muassa:

· Myynnin ja markkinoinnin sekä asiakaslähtöisen asiakaspalvelun suunnittelua ja toteutusta

· Myymälä-, tai asiakastilan sekä kaupallisen esillepanon suunnittelua ja toteuttamista

· Messu- ja tapahtumasuunnittelua

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan Sinulle sopiva aloitusajankohta!

Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Ammattitutkinnon näytöt suoritetaan työpaikalla. Mikäli sinulla ei ole koulutuksen alkaessa opintoihin soveltuvaa työpaikkaa, voimme solmia koulutussopimuksen haluamaasi työpaikkaan. Tutkinnonosa on mahdollista suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, mikäli sinulla on riittävä osaaminen.

Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

Koko tutkinto 300 euroa. Yksittäinen tutkinnon osa 100 euroa. Oppisopimuksella opiskelevalle maksuton.

Ammattitutkinnon suorittaminen vie noin 2 vuotta. Tarkempi opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.