selaa koulutuksia
Perustutkinto

Logistiikan perustutkinto

järjestämispaikkakunta
Viitasaari
opiskelun ajankohta
7.8.2024 - 31.5.2026
opiskelun laajuus
180 osaamispistettä
haku alkaa
21.12.2023
haku päättyy
19.5.2024

Kuvaus

Syksyllä 2024 alkava logistiikan perustutkintokoulutus antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen kuorma- ja yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtäviin. Hakijat kutsutaan haastatteluun.

Suoritettava tutkinto:
Logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvon kuljettaja

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu alalle hakeutuville tai jo kuljetusalalla työskenteleville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan.

Kuljetuspalvelujen parissa työskentelystä kiinnostuneille vähintään 18-vuotiaille, joilla on B tai C-luokan ajo-oikeus, C tai E-luokan ajo-oikeuden edellyttämä terveydentila sekä soveltuvuus autonkuljettajan ammattiin. Valintahaastattelussa on esitettävä Traficom -oma-asiointipalvelusta tulostettu ajokorttiote.

Koulutus valmistaa logistiikan perustutkintoon, joka sisältää kolme pakollista sekä 2-3 valinnaista tutkinnon osaa. Järjestämme koulutuksen seuraaviin tutkinnon osiin:

Pakolliset tutkinnon osat
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys (sis. direktiivin mukainen ammattipätevyyskoulutus 280/140 h)
• Kuorma-auton tavarankuljetusten hallinta
• Kuorma-autokuljetukset tai Yhdistelmäajoneuvokuljetukset

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 2-3 valintojen laajuudesta riippuen)
• Työkoneiden käyttö ja huolto
• Valittavissa myös mm. massatavara-/puutavarakuljetukset, elintarvikekuljetukset, ympäristöhuollonkuljetukset, kansainväliset kuljetukset.
• Logistiikka alalla erikoistuminen

Koulutuksessa opit edistämään kestävää kehitystä logistiikan alalla toimimalla liikenteessä turvallisesti, taloudellisesti ja vastuullisesti sekä tunnistamalla ajoneuvoihin, työkoneisiin ja laitteisiin liittyviä työturvallisuusriskejä ja -vaaroja.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- sekä verkko-opetuksena ja työpaikalla järjestettävänä koulutuksena alan yrityksissä. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa ja hänelle laaditaan henkilökohtainen koulutussuunnitelma. Tämän pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa. Tutkinto sisältää näytöt aidoissa alan työtehtävissä.

Koulutus on maksuton.

Laajuus määräytyy henkilön aiempien opintojen ja tutkintojen mukaan (1-3 v.) Opiskelu on päätoimista.