selaa koulutuksia
Opiskelijalle

Piilolan asuntolaopas

Piilolan asuntolaopas

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston asuntola, Piilolantie 17, 44100 Äänekoski, on tarkoitettu ammattiopiston nuorisoasteen opiskelijoille. Etusijalla ovat uudet, opiskelunsa aloittavat opiskelijat.

  • Asuntola on ns. luhtityyppiä ja siinä on 21 solua, joissa kussakin asuu neljä opiskelijaa. Jokaiseen soluun on oma sisäänkäynti. Lisäksi on 3 yksiötä, joissa asuu 2 opiskelijaa.
  • Kussakin solussa on kaksi huonetta, keittiö, WC ja suihku. Keittiössä on tarvittavat varusteet, paitsi astiat opiskelijoiden on tuotava mukana.
  • Opiskelijahuoneissa on varattu jokaiselle opiskelijalle sänky, patja, kirjoituspöytä sekä säilytystilaa. Opiskelijat tuovat mukanaan kahdet vuodevaatteet: aluslakanat, pussilakanat ja tyynyliinat sekä pyyhkeet (käsipyyhe ja kylpypyyhe), maton, peitteen, tyynyn ja päiväpeitteen. Vuodevaatteiden vaihtamisesta on huolehdittava riittävän usein.
  • Asuntolan yhteydessä on Kahvila Namis, joka on avoinna ma-to klo 8.30-15.15 ja pe klo 8.30-13.15.
    Tutustu Kahvila namikseen Facebookissa.
  • Sauna lämpenee kerran viikossa.

Valvonta

Asuntolaan ja asumiseen liittyvissä kysymyksissä huoltajat voivat ottaa yhteyttä asuntolaohjaajaan. Yhteydenpito on myös erittäin toivottavaa.

HUOM! Mikäli nuorella on asuntolassa asumiseen vaikuttavia asioita (esim. sairaus, lääkitys tms.) on niistä hyvä ilmoittaa asuntolaohjaajalle ajoissa. Näin vältytään monilta murheilta.

Ota rohkeasti yhteyttä asuntolaohjaajaan!

Järjestyssäännöt

Asuntolassa noudatetaan järjestyssääntöjä, joiden tarkoituksena on asumis- ja opiskelurauhan sekä viihtyvyyden säilyttäminen. Sääntöjen noudattaminen on asuntolassa asumisen ehtona. Järjestyssäännöt täällä.

Aukioloajat

Asuntola on avoinna sunnuntaista klo 18.00 lähtien perjantaihin klo 18.00 saakka.
Viikonloppuisin ja loma-aikoina asuntola on suljettu.

Kustannukset

Asuntolassa asuvalta opiskelijalta peritään kalustemaksua 20 euroa kuukaudessa.

Korvausvelvollisuus

Asuntolan omaisuutta tulee käsitellä huolellisesti. Jokainen opiskelija on korvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta.

Vierailuaika

Vieraiden on poistuttava asuntolasta hyvissä ajoin ennen hiljaisuuden alkua. Hiljaisuus alkaa klo 22.00.

Opiskelijoiden huoltajat ovat tervetulleita tutustumaan asuntolaan!