Valmistuvien kokkiopiskelijoiden a la carte- ja annosruoat -näytöt
Alan haastavassa tilanteessa huhtikuussa 2021 kokkiopiskelijat ovat tehneet a la carte -näytöt oppilaitoksen opetusravintola Oppikokissa.
Opiskelijat ovat esivalmistaneet, valmistaneet ja laittaneet esille a la carte -annoksia, alku-, pää- ja jälkiruokia sekä ateriakokonaisuuksia.
Tässä kuvasarja Leenan näyttöpäivästä 21.4.2021
Keittiön tervehdyksenä Leena oli suunnitellut ja valmistanut juureen leivottua ruisleipää metsäsienisalaatilla.
Alkupalaksi oli porsaankieliterriini, piimä-piparjuurikastiketta, tähtianiksella ja kanelilla maustettua pikkelöityä sipulia ja haudutettua hapankaalia.
Pääruoaksi oli pankopaneroitua haukea, Leenan itse kehittelemää kaurapolentaa, hunajaglaseerattua kaskinaurista, punajuurimajoneesia ja yrttiöljyä, jonka Leena oli maustanut sitruunamelissalla ja inkiväärimintulla.
Jälkiruoaksi Leena tarjosi italialaista jäätelöä eli gelatoa, joka oli maustettu hunajalla. Jäätelön kanssa oli myös viherpippurimansikoita, hunaja-kauracrumblea ja pakastekuivattuja mustaherukoita.
Raparperijuoma:
2 litraa raparperin paloja (pakastetut käyvät myös hyvin)
5 dl sokeria
1 sitruuna
3 tl viinihappoa
2 l kiehuvaa vettä
(inkiväärimintun lehtiä)
Leikkaa huuhdotut raparperin varret pieniksi paloiksi ja laita isohkoon ämpäriin tai astiaan. Purista sitruunan mehu joukkoon.
Mittaa joukkoon sokeri ja viinihappo. Kaada päälle kuuma vesi. Lisää halutessasi inkiväärimintun lehtiä. Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
Siivilöi juoma ja pullota. Säilytä viileässä. Laimenna tarjolle tuotaessa kivennäisvedellä.
Tian näyttöpäivä 22.4.2021
Tian menu
Parsaa Hollandaise kastikkeella
Kuhaa ja Lapin puikulaperunaa
Suklaamousse
Koivunmahlajuoma