selaa koulutuksia
Tapahtuma

KEXRI-hankkeen päätöstapahtuma 9.5.

KEXRI-hankkeen päätös

Piilolan Äänehubilla järjestettiin tiistaina Kexri-hankkeen päätöstapahtuma. Tapahtumassa esiteltiin hankkeen tuloksia varsin runsaslukuiselle yleisölle. Äänehubin Ulla Aaltonen toivotti paikallaolijat tervetulleiksi, jonka jälkeen yhteisessä aloitusosuudessa hankkeen projektipäällikkö Kirsi Niskanen kertasi kaksivuotisen hankkeen vaiheita. Yllätysnumerona Poken opettaja Reijo Hytönen jakoi todistuksen yrittäjyyden ammattitutkinnon suorittaneelle opiskelijalle. Sen kunniaksi juotiin hyvät kakkukahvit. Sen jälkeen Jyväskylän yliopiston Tuula Nousiainen ja Poken Tomi Kankainen esittelivät hankkeessa syntyneen XR-käsikirjan ja siihen liittyvät infokortit. Käsikirja on tarkoitettu matalan kynnyksen tutustumisväyläksi XR-teknologioiden maailmaan ja se on luettavissa Kexrin kotisivuilla (kexri.io) Infokorteista puolestaan esiteltiin fyysinen versio eli perinteinen korttipakka. Värikoodatut kortit johdattelevat aiheeseen lyhyellä esittelyllä ja lisätietoa voi halutessaan hakea qr-koodin kautta. Pekka Ouli esitteli XR:n mahdollisuuuksia yleisemmin ja yleisen osuuden lopuksi JAMKin Ilona Laakkonen paljasti mitä Kexrin jälkeen tapahtuu. Suunnitteilla on jatkohanke samojen teemojen ympärille, mutta sen mahdollisesta toteutumisesta lisää infoa tuonnempana.

Tapahtumassa oli kolme eri työpajaa.

  • Jukka Seppänen esitteli generatiivisen tekoälyn mahdollisuuksia,
  • Pekka Ouli VR-ympäristöjä ja
  • Toni Mikkonen hankkeessa tehtyjä pilotteja lähialueen yritysten kanssa.

Työpajojen aikana ja jälkeen verkostoiduttiin eri toimijoiden kesken ja puhetta olisi riittänyt uusien teknologioiden tiimoilta aamuun asti.
Tähän oli hyvä lopettaa, niin tapahtuman kuin koko hankkeenkin tiimoilta. Monenlaista tapahtui hankkeen aikana, teknologiat muuttuivat ja kehittyivät ja niinpä hankkeenkin sisältöjä jouduttiin muokkaamaan kesken kaiken ympäröivän todellisuuden mukaan. Se on sitä kehitystä.

Mikä olikaan Kexri?

Kexri = keskisuomalainen xr-osaamisen innovaatioekosysteemi

Kexrin tavoitteena on rakentaa Keski-Suomeen XR-osaamisen innovaatioekosysteemi, joka yhdistää paikalliset elinkeinoelämän, tutkimuksen ja kehityksen, sekä koulutusalan toimijat ja rakentaa maakunnan osaamista virtuaalitodellisuuksien ja lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä eri toimialoilla.

Hankkeen hallinnoijana toimii Kehittämisyhtiö Witas Oy.

Osatoteuttajina toimivat

  • Kehittämisyhtiö Karstulanseutu Oy,
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK,
  • Jyväskylän yliopisto,
  • Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä / Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE sekä
  • Äänekosken Kehitys Oy.

Rahoittajina toimivat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) sekä toteuttajaorganisaatiot.

Pekka Ouli kertoi hankkeesta.
Jyväskylän yliopiston Tuula Nousiainen ja Poken Tomi Kankainen esittelivät hankkeessa syntyneen XR-käsikirjan ja siihen liittyvät infokortit
Tomi Kankainen ja Tuula Nousiainen
VR-työympäristön esittelyä. Elina Tapio Raami-kehittämispalvelusta.
Tekoälynä saukko