selaa koulutuksia
Uutiset

Logistiikalle uudet opetustilat Laukaaseen

Laukaan Rokkakankaan teollisuusalueelle rakennetaan uudet opetustilat logistiikan opetukselle. Laukaan kunnanhallitus on jo myöntänyt poikkeusluvan opetustilojen rakentamiselle. Opetustilojen on tarkoitus valmistua syyslukukaudeksi 2025, jolloin logistiikan opiskelijoiden määrä pystytään tuplaamaan nykyisestä. Tällä hetkellä Laukaassa on 25 logistiikan perustutkinnon opiskelijaa.

-Logistiikka-ala on ollut Laukaassa niin suosittu, ettemme nykyisillä tiloilla ja resursseilla pysty siihen vastaamaan, joten halusimme vastata kysyntään. Alan työllistyminen on jo nyt ja myös tulevaisuudessa hyvä, sillä alalta on eläköitymässä yhdistelmäajoneuvonkuljettajia, sanoo koulutusjohtaja Marko Lahti.

Rokkakankaalle valmistuu enimmillään 300 neliön opetustilat ja lisäksi piha-alueella voi harjoitella ajoa. Tontti vuokrataan Laukaan Puhtaanapito Oy:ltä. Modulaarisen vuokrarakennuksen toimittaja kilpailutetaan tulevana syksynä ja rakennustyöt on tarkoitus aloittaa kevätlukukaudella 2025.

Ensi talven yhteishaussa Laukaan logistiikan perustutkintoon on siis tarjolla enemmän opiskelupaikkoja kuin oli tänä talvena. Poke tarjoaa kaikille logistiikan opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa kuorma-autokortin lisäksi yhdistelmäajoneuvokortin.

-Yhteistyö Laukaan ja Laukaan Puhtaanapito Oy:n kanssa on sujunut hyvin. Arvostamme sitä, että kumpikin ymmärtää logistiikkakoulutuksen merkityksen alueelle, sanoo Lahti.

Lisätietoja: koulutusjohtaja Marko Lahti, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 564 0940

Kiinnotuitko Logistiikka-alasta? Lue lisää!