selaa koulutuksia
5 + 1 syytä valita ammattiopisto

Lukio, ammattiopisto vai molemmat?

Yhteishaku alkaa pian ja saatat vielä pohtia, minne hakea opiskelemaan ja mikä on se oma juttu. Kysyimme kaksoistutkinnon opiskelleelta Katjalta, mitä ottaa huomioon, jos pohtii vielä lukion ja ammattiopiston välillä!

5+1 SYYTÄ VALITA AMMATTIOPISTO

1. Opit paremmin tekemällä kuin lukemalla

Jokaisella meistä on omanlainen tyyli oppia asioita. Toiset oppivat helpommin lukemalla, mutta toisille luettu teksti ei vaan jää päähän. Silloin parempi oppimistapa on yleensä asioiden konkreettinen tekeminen. Jos kuulut siihen porukkaan, joka tykkää käsin tekemisestä ja opit asioita helpommin niin, on ammattiopisto juuri oikea paikka sinulle. Ammattiopistossa pääset lukemisen lisäksi oppimaan asioita konkreettisesti tekemällä. Työssäoppimisen myötä pääset myös kokeilemaan sitä ihan oikeaa työelämää!

2. Ammattiopisto mahdollistaa oman jutun löytämisen

Ala kiinnostaa, mutta et ole ihan 100% varma onko se oma juttu? Ei haittaa! Monet ajattelevat, että ainoastaan lukioon menemällä saa lisäaikaa sen oman jutun ja unelma-ammatin löytämiseen. Ammattiopisto mahdollistaa sen ihan samalla tavalla, sillä voit aina vaihtaa alaa, jos valinta ei tunnukaan oikealta. Kokeilemalla selviää yleensä parhaiten, mitä mikäkin työ oikeasti tarkoittaa, mitkä ovat sinun vahvuutesi ja se oma juttu.

3. Voit suorittaa samalla myös lukion

Lukio vai amis? Valitse molemmat! Kaksoistutkinto on huikea mahdollisuus päästä sekä tekemään asioita konkreettisesti ja hankkimaan itselleen ammatti että myös käymään lukio. Kaksoistutkinnon käymällä pääset myös nauttimaan monen mielestä lukion parhaista paloista kuten wanhojen tansseista ja penkkareista! Katjan mukaan kaksoistutkinnosta liikkuu turhaan kauhukertomuksia ja huhupuheita, koska todellisuudessa se ei ole niin rankkaa kuin puhutaan. Itse asiassa ammattiopinnot tuovat hyvää vaihtelua lukiokursseille ja päin vastoin. Saat siis molempien koulujen parhaat puolet.

4. Ammattiopisto antaa erinomaiset eväät tulevaisuuteen

Aiotko hakea jatko-opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon? Ammattiopiston jälkeen voit hakea kumpaankin! Kuten aiemminkin mainittiin, se oma juttu löytyy yleensä parhaiten kokeilemalla. Ammattiopiston jälkeen pääset nopeasti työelämään ja rakentamaan omaa uraa. Milloin tahansa sen jälkeenkin voi opiskella lisää, jos siltä tuntuu.

5. Kerää arvokasta työkokemusta ja luo suhteita

Ammattiopistossa pääset tutustumaan työelämään työssäoppimisjaksojen parissa, joten saat todella hyvät eväät työelämään ja tärkeää työkokemusta jo nuorena. Tänä päivänä verkostojen ja suhteiden tärkeydestä puhutaan paljon, ja niitä pääsetkin rakentamaan tehokkaasti ammattiin opiskellessa. Kaikki työkokemus on plussaa ja se auttaa myös esimerkiksi kesätöiden haussa jo ennen kuin valmistut ammattiin!

+1 Ole rohkea ja kokeile!

Opiskelusta ei kannata ottaa liikaa stressiä. Ammattiin opiskellessasi et jää mistään paitsi, vaan voit halutessasi opiskella kaksoistutkinnon kautta myös lukion kursseja. Parhaimmassa tapauksessa ammattiopiston valitessasi se oma juttu löytyy nopeammin kuin uskotkaan ja pääset aloittamaan työurasi unelma-ammatissasi!

Olet lämpimästi tervetullut POKElle! Yhteishaku on tänä vuonna 22.2.-22.3.22.

_________________

Lue lisää yhteishausta ja tarjoamistamme tutkinnoista!

Lataa Hakijan Opas 2022 ja lue lisää siitä, mitä POKEssa voi opiskella!
Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke