selaa koulutuksia
Uutiset

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen on tänä vuonna 18.2.-10.3.

Toisen asteen yhteishaku on tänä keväänä 18.2.-10.3. Pokella on yhteishaussa 16 perustutkintoa. Pokelle voi hakea viiteen eri toimipisteeseen: Äänekoskelle Piilolaan ja Opinahjoon, Saarijärvelle, Viitasaarelle ja Laukaaseen. Laukaassa alkaa ensi syksynä uusina aloina sosiaali- ja terveysalan perustutkinto eli lähihoitajakoulutus sekä sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, jossa voi valita sähköasentajan koulutuksen. Lisäksi Poke jatkaa Laukaassa rakennusalan perustutkinnon opetusta.

Saarijärven Tarvaalassa opiskellaan maa- ja metsätalousaloja sekä luonto-ja ympäristöalaa. Viitasaarella voi opiskella ravintola- ja catering-alan, kone- ja tuotantotekniikan,  logistiikan ja rakennusalan perustutkinnon. Äänekoskella Piilolassa on tarjolla kymmenen perustutkintoa tekniikan, palveluiden ja tietotekniikan aloilta. Opinahjossa opiskellaan liiketoiminnan sekä terveys- ja hyvinvointialojen tutkintoja.

Yhteishaussa hakulomake täytetään Opintopolku-nettisivulla. Yhteishaun tulokset selviävät kesäkuussa, ja hakijat saavat tiedon henkilökohtaisesti.

Poken perustutkinnot

Lisätietoja saa myös Poken oppaasta Hakijan opas – yhteishaku 2020 . Opas on jaettu pohjoisen Keski-Suomen yläkouluissa yhdeksäsluokkalaisille.

Lisätietoja: Hakijapalvelut, hakijapalvelut@poke.fi, p. 040 712 0935