selaa koulutuksia
Merkonomi

Markkinointia ja sisällöntuotantoa oppimassa

Tiesitkö, että merkonomiopinnoissa opitaan myös markkinointia ja sisällöntuotantoa ja että voit suorittaa vaikka vain tämän yhden tutkinnon osan, jos markkinointi kiinnostaa? Aikuisopiskelijat kirjoittivat aiheesta blogin.

Aloitimme opinnot lokakuussa 2023 tavoitteena suorittaa markkinointiviestintä ja sisällöntuotanto -tutkinnon osa. Koulutuksen sisällöt ovat markkinoinnin suunnittelu, kuvankäsittely- ja julkaisuohjelmat, verkkomarkkinointi, markkinoinnin säädökset ja lainsäädäntö, markkinointiviestinnän englanti sekä työpaikalla tapahtuva oppiminen. Monialainen ja monisukupolvinen opiskeluryhmämme koostuu tutkinto-opiskelijoista sekä tutkinnon osan suorittajista.

Meillä on kaikilla erilainen opinto- ja työhistoria, mutta yhteinen kiinnostus tutkinnon osan sisältöihin toi meidät yhteen. Aikuisena opiskelu vastaa usein johonkin tiettyyn osaamistarpeeseen, joka vie työuralla eteenpäin tai avaa uusia mahdollisuuksia. Markkinointiviestintää tarvitaan nykyisin melkein missä tahansa työssä.

Monimuotokoulutukseen sisältyy lähipäiviä sekä itsenäistä opiskelua ja työharjoittelujakso. Lähipäivät ovat tiiviitä, yleensä teorian opiskelua, ja paljon asioita jää myös itseopiskelun varaan. Oppiminen tapahtuu osin opettajan johdolla, yhteisesti keskustellen ja kokemuksia jakaen sekä ryhmätöitä ja tehtäviä tekemällä.

Näin kertoo opiskelusta Petri Kettunen, äänekoskelainen viisikymppinen opiskelija:

”Aloitimme englannilla ihan sillä, että heti kättelyssä otetaan luulot pois. Näin aikuisena opiskelun aloittaminen on aina haasteellista, saattaa olla pitkäkin aika edellisestä tutkinnosta, perhesyyt tai on vaan tottunut olemaan sohvalla. Mutta opiskelu kannattaa aina, sanovat, kyllä se vaan käyntiin lähtee, kun antaa lähteä.

Teimme mainoksia, mikä oli näin aikuisena jopa haastavaa, koska ainuttakaan mainosta en ollut eläissäni tehnyt, mutta kyllä se taittuu mainokseksi, toki lehteen asti en päässyt. Opin jopa uuden julkaisuohjelman, InDesign. Se, jos ei traumatisoi, niin ei mikään. Markkinoinnista jäi paljon mieleen, mutta paljon jäi varmasti oppimatta.

Työharjoitteluun lähden hyvillä mielin. Elämä opettaa sitten sen mitä en koulussa oppinut ja voihan sitä vielä aikuisena lukea tai kerrata lisää, elämähän on jatkuvaa oppimista. Kokonaisuudessaan koulutus oli hyvä ja vaikka olimme eri ikäisiä eri taustan omaavia ihmisiä, me sovimme samaan luokkaan vallan mainiosti. Opettajat? Nuo ihanat persoonat!”

Harjoittelu on juuri alkamassa, joten pääsemme harjoittelemaan juuri opittua käytännössä. Harjoittelujakso päättyy työssä toteutettavan näytön arviointiin, jonka avulla osoitamme osaamisemme käytännössä.

Kirjoittajat: Päivi Sarvikas ja Kirsi Niskanen

Kuvassa: Petri Kettunen

Kiinnostaako sinua monipuolinen merkonomin koulutus? Lue lisää liiketoiminnan perustutkinnosta ja hae mukaan!