selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva nuorisotyöntekijä Jessica

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi: Jessica Huttunen

Ikä: 19

Koulutus, jota opiskelet Pokessa Kasvatus- ja ohjausala

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Valitsin tämän alan, koska koin sen olevan juuri sopiva minulle! Tykkään olla sosiaalinen ja tutustua uusiin ihmisiin. Tämän alan työt ovat nykyään todella monipuoliset ja pidän siitä, kuinka paljon tässä alassa on suuntautumismahdollisuuksia.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Ennen Pokea opiskelin yhden vuoden hiusalalla Gradiassa. Se ala ei tuntunut omalta, joten siirryin Jyväskylän valmalle etsimään sitä omaa alaa, ja sitä kautta löysin tämän alan.

Mikä alassasi on parasta? Alassani parasta on saada hyvää palautetta kaikilta ikäryhmiltä, jos olet tehnyt reippaasti töitä esim. projekteissa. Myös uusiin ihmisiin tutustuminen on ehdoton lemppari.

Mikä Pokessa on parasta? Pokessa parasta on ihanat työntekijät kahviloissa ja ruokaloissa! Heidän kanssa on aina mukava jutustella ja heidän työtä arvostetaan Pokella!

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tavallinen päivä Pokessa on yleensä mennä klo 9 kouluun, moikata luokkalaisia ja mennä tunneille. Tauoilla pääsee näkemään ystäviä ja tuttavia muilta aloilta. Itse käyn myös useasti kahvilassa ja ruokalassa keskustelemassa niiden työntekijöiden kanssa.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Mielenkiintoisinta on ollut luovien menetelmien käyttö ohjaustyössä!

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Nykyään alani kattaa kaikki ikäryhmät, joten työmahdollisuudet ovat paljon suuremmat. Sinusta voi valmistua nuoriso-ohjaaja tai aktiviteettien ohjaaja esimerkiksi vanhainkotiin.

Mikä sinusta tulee isona? Isona minusta tulee median hallinnan- ja luomisen ammattilainen, johon voin ohella liittää nuorisotyötä.

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu

Haaveilen Haaveilen mediapainoitteisesta työstä tulevaisuudessa. Haluaisin myös paljon koiria, kissoja, kanoja ja laamoja.

Inhoan Ihnoan kylmää säätä, huutamista ja epäoikeudenmukaista kohtelua.

Rakastan Rakastan visualisointia, piirtämistä, eläimiä, musiikkia (kukapa ei), perhettä ja kahvia.

Ihailen Ihailen suuria vaikuttajia, kuten Rosa Parks ja Coco Chanel.

Haluatko sinä nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi? Nuoriso- ja yhteisöohjaaja suunnittelee, järjestää ja ohjaa eri-ikäisten ihmisten toimintaa. Työ on ohjaus-, opastus- ja tukityötä, jonka painopiste on osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta ja monikulttuurinen työ. Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen ja laajentaminen.

Lue lisää kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnosta

___________________________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.