selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva eläintenhoitaja Minka

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

Nimi Minka Öhman 

Ikä 16  

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Maatalousalan perustutkino, eläintenhoitajaksi 

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Olen ollut pienestä asti eläinrakas. Eläimet ovat lähellä sydäntä. Nyt minulla on kaksi omaa koiraa ja perheessämme on kaksi kissaa. Kotona on aina ollut vähintään yksi koira.  

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulu 

Mikä alassasi on parasta? Parasta on, kun saa touhuta eläinten kanssa. 

Mikä Pokessa on parasta? Opettajat ja yhteishenki. Ei ole ennen ollut näin kivoja opettajia. Täällä on samanhenkistä porukkaa ja kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen. Täällä kaikki pystyvät toimimaan yhdessä. 

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Päivien sisältö riippuu siitä, onko kyseessä teoriaviikko vai käytännön opetusta. Käytännön opetuksessa on ollut metsänhoitoa, traktorilla ajoa, puutöitä ja tietysti eläinten hoitamista. Pienissä porukoissa putsaillaan eläinten pitopaikkoja, ruokitaan, keksitään aktiviteetteja ja esimerkiksi vuohia, poneja ja aaseja käytetään lenkillä. Koko ajan tarkkaillaan eläinten vointia. Jos eläin on kipeä, sitä käytetään eläinlääkärillä. 

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Kaikki on ollut kivaa. Ehkä mielenkiintoisinta on ollut eläinten hoitaminen ja traktorilla ajaminen. On ollut kiva, kun traktorilla päästiin tekemään oikeita hommia, eikä vaan ajeltu muuten vaan. Traktorilla tehtiin pohjia, avattiin siiloja ja siirrettiin vasikoita.  

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Tästä koulutuksesta saa hyvän pohjan esimerkiksi koirahoitolan perustamiseen. Voi työllistyä myös eläinkauppoihin, puuhapuistoihin hoitamaan eläimiä tai vaikka avustajaksi eläinlääkärille.  

Mikä sinusta tulee isona? Suuri haave on ryhtyä koirahoitolayrittäjäksi ja perustaa oma kenneli. 

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu 

Haaveilen Haaveilen omasta kodista, isosta hirsitalosta ja pihapiirissä olevasta koirahoitolasta. Lisäksi minulla olisi pari hevosta ja lampaita. 

Inhoan Koirien pentutehtailijoita 

Rakastan Koiria, luonnonrauhaa, ystäviä ja perhettä 

Ihailen Koiraihmisiä, jotka pärjäävät agilityssä hyvin. 

  

Haluatko sinä eläintenhoitajaksi? 

Opi hoitamaan tuotantoeläimiä, pieneläimiä, seuraeläimiä ja hevosia. Perehdy eläinten lajityypilliseen käyttäytymiseen, elintoimintoihin, ravitsemukseen ja terveydenhoitoon. Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet toimia eläintenhoitajana, lomittajana tai yrittäjänä alalla. Koulutus valmistaa eläintenhoitajaksi maatalousalan perustutkintoon. 

Lue lisää maatalousalan perustutkinnosta 

_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.