selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva eläintenhoitaja Vera

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Vera Hyyryläinen

Ikä 17

Koulutus, jota opiskelet Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja

Miksi juuri tämä ala? Olen aina ollut kiinnostunut eläinten kanssa toimimisesta ja maataloudesta. Kotona on ollut aina lemmikkeinä kissoja ja koiria. Äidin kanssa ollaan käyty talleilla ratsastamassa ja naapurissa on ollut lehmiä.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulu

Mikä alassasi on parasta? Parasta on, kun pääsee tekemään käytännön hommia. Ei ole penkillä istumista. On kiva, kun pääsee toimimaan eläinten kanssa ja on erikoisia eläimiä, ei pelkkiä kissoja ja koiria.

Mikä Pokessa on parasta? Yhteistyö ja yhdessä tekeminen.

Millainen on tavallinen päiväsi pokessa? Päivä kestää kahdeksan tuntia, joka koostuu käytännön opetuksesta ja teoriasta. Oppitunneilla ollaan ajettu traktorilla, tehty kaneille uudet häkit, myllytetty jyvistä jauhoja, pussitettu jauhoja ja myyty omassa myymälässämme. Sitten on tietysti eläinten hoitamista. Eläinten perustarpeista täytyy huolehtia eli antaa ruokaa, juomaa ja katsoa, että kaikki on hyvin. Lisäksi huolehdimme, että pitopaikka on puhtaana ja teemme eläimille terveystarkastuksia.

Asun oppilaitoksen yhteydessä olevassa asuntolassa viikot. Koulun jälkeen olen kavereiden kanssa: käydään salilla, uimassa ja keilaamassa. Iltaisin voi myös pelata sählyä. Saunatkin lämpiää joka ilta, joten siellä tulee käytyä.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Mielenkiintoisinta oli, kun heti alussa pääsi tutustumaan eksoottisiin eläimiin, kuten liskoihin, sammakoihin, käärmeisiin ja lintuihin. Eläimiä sai halutessaan ottaa käteen ja samalla opeteltiin lintujen oikeaoppista pitämistä niin, että niillä on hyvä olla.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Eläintenhoitolaan, eläinkauppaan tai vaikka karjanhoitajaksi. Paikkoja on monia. Lisäksi jatko-opintojen kautta voi opiskella vaikka klinikkaeläinhoitajaksi tai eläinlääkäriksi.

Mikä sinusta tulee isona? Hyvällä mahiksella ja opiskelulla klinikkaeläinhoitaja.

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu

Haaveilen Siitä, että pääsee klinikkaeläinhoitajaksi.

Inhoan Hämähäkkejä

Rakastan Erilaisia eläimiä

Ihailen Ihmisiä, jotka pelastavat eläimiä huonoista oloista.

Haluatko sinä eläintenhoitajaksi?

Maatalousalan perustutkinnosta saat ammatilliset perusvalmiudet eläintenhoidon monipuolisiin tehtäviin. Opit hoitamaan tuotantoeläimiä, pieneläimiä, seuraeläimiä ja hevosia. Perehdyt eläinten lajityypilliseen käyttäytymiseen, elintoimintoihin, ravitsemukseen ja terveydenhoitoon. Koulutuksen jälkeen sinulla on valmiudet toimia eläintenhoitajana, lomittajana tai yrittäjänä alalla.

Lue lisää maatalousalan perustutkinnosta

____________________________________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.