selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Poken ystäväkirja: Tuleva kokki Leena

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Leena Koskinen

Ikä 29

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Kokki, ravintola- ja cateringalan perustutkinto

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Olen ollut monta vuotta alalla töissä ja halusin syventää keittiötaitojani.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Olen ylioppilas ja valmistunut restonomiksi vuonna 2014 Savonia ammattikorkeakoulusta. Työskentelin monta vuotta ravintolatyöntekijänä ja koin että keittiötyöskentely on se minun juttu, siitä nautin eniten entisellä työpaikallani.

Mikä alassasi on parasta? Ruoka! Se on paljon enemmän kuin polttoaine, se voi olla parhaimmillaan unohtumaton elämys. Alassa viehättää myös alati vaihtuvat trendit ja itsensä loputtoman kehittämisen mahdollisuus. Tämä ala on myös kovin yhteisöllinen.

Mikä Pokessa on parasta? Pokessa opiskelu on ollut vaivatonta ja joustavaa. Jokaiselle opiskelijalle muodostuu oma opintopolku opettajien opastuksella ja sitä kautta saat koulutukseltasi juuri sen mitä sinä tarvitset.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tavallisin päivä olisi keittiötyöpäivä. Yleensä annoksien valmistamista tilauksesta.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? A la carte -opinnot, ehdottomasti.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Moni ajattelee, että kokkina mennään vain iltaravintoloihin tekemään fine dining -henkistä ruokaa. Tämä on kuitenkin vain yksi mahdollinen väylä. Kokeille löytyy töitä niin yksityisiltä kuin kunnallisilta tahoilta, ja ravintola-ala yleisestikin on kovin laaja käsite; kokkina voit olla kaupan palvelutiskillä, juhlapalvelutilaisuuksissa, tuotemyyjänä jne. Tämä koulutus tukee myös muita mahdollisia koulutuksia.

Mikä sinusta tulee isona? Kyllä näillä kilometreillä voisi sanoa, että nyt kun olen jo iso, niin olen kokki. Katsotaan mitä seuraavaksi keksitään ja mitä eteen tulee.

Lähiopetus vai työharjoittelu? Lähiopetus

Haaveilen omasta yrityksestä.

Inhoan avokadoja.

Rakastan kissoja ja keittämistä.

Ihailen itsevarmoja ja rohkeita ihmisiä.

Haluatko sinä kokiksi?

Opinnot antavat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kokeilla on asiakaslähtöinen ravintola- ja cateringalan perusammattitaito sekä hyvä tietämys elintarvikehygieniasta, suurtalous- ja ravintolakeittiöstä, ravitsemuksesta sekä taloudellisesta työskentelystä. Kokin työ on vaihtelevaa ja monipuolista.

Lue lisää ravintola- ja cateringalasta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.