selaa koulutuksia
Oppimaan

Ravintola- ja catering-ala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Osaamisala

  • ruokapalvelu

Ammattinimike

  • kokki

Koulutuspaikka

  • Viitasaari
  • Äänekoski Piilola

Opinnot antavat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kokeilla on asiakaslähtöinen ravintola- ja cateringalan perusammattitaito sekä hyvä tietämys elintarvikehygieniasta, suurtalous- ja ravintolakeittiöstä, ravitsemuksesta sekä taloudellisesta työskentelystä. Kokin työ on vaihtelevaa ja monipuolista.

Oppimisympäristö

Opetuskeittiöt, opetusravintola, suurtalouskeittiö, tuotemyymälä, kahvila ja kioski tarjoavat monipuoliset oppimisen mahdollisuudet.

Osaamista hankitaan aidoissa työelämän tilanteissa. Opiskelijat tekevät paljon asiakastöitä, tilaustarjoilua ja erilaisia projekteja.

Opiskelussa käytetään mm. Peda.net- verkko-oppimisympäristöä, ammattialan pilvipalveluja, mobiileja välineitä ja Office 365-pilvipalveluja.

Mitä ala edellyttää?

  • myönteistä palveluasennetta
  • yhteistyökykyä
  • omatoimisuutta
  • joustavuutta ja ripeyttä
  • hyvää käytöstä ja siisteyttä

Mitä opit?

Perusopinnoissa perehdyt ruuanvalmistukseen ja leivontaan, asiakaspalveluun ja tarjoiluun sekä myynti- ja kassatoimintoihin. Opit lounas- ja annosruokien valmistamista.

Valinnaisopinnoissa voit suuntautua esim.

  • á la carte- tai suurkeittiötuotantoon
  • kahvila- ja pikaruokapalveluihin
  • tilaus- ja juhlaruokien valmistamiseen
  • juomien myyntiin ja tarjoiluun

Mihin töihin?

  • kahvilat
  • ravintolat
  • henkilöstöravintolat
  • koulut
  • päiväkodit
  • sairaalat
  • varuskunnat
  • juhla- ja pitopalveluyritykset

Lisätietoja antavat

Lahtinen Markku
matkapuhelin: 040 1730 362
sposti: markku.lahtinen@poke.fi

Jäspi Leena-Marja
matkapuhelin: 040 0956 831
sposti: leena-marja.jaspi@poke.fi

Ravintola- ja catering-ala
Paananen Sari
matkapuhelin: 040 173 5079
sposti: sari.paananen@poke.fi