selaa koulutuksia
Oppimaan

Ravintola- ja catering-ala

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Osaamisala

  • Ruokapalvelu

Ammattinimike

  • Kokki

Koulutuspaikka

  • Viitasaari
  • Äänekoski Piilola

Opinnot antavat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kokeilla on asiakaslähtöinen ravintola- ja cateringalan perusammattitaito sekä hyvä tietämys elintarvikehygieniasta, suurtalous- ja ravintolakeittiöstä, ravitsemuksesta sekä taloudellisesta työskentelystä. Kokin työ on vaihtelevaa ja monipuolista.

Oppimisympäristö

Opetuskeittiöt, opetusravintola, suurtalouskeittiö, tuotemyymälä, kahvila ja kioski tarjoavat monipuoliset oppimisen mahdollisuudet. Osaamista hankitaan aidoissa työelämän tilanteissa. Opiskelijat tekevät paljon asiakastöitä, tilaustarjoilua ja erilaisia projekteja.

Opiskelussa käytetään mm. Peda.net- verkko-oppimisympäristöä, ammattialan pilvipalveluja, mobiileja välineitä ja Office 365-pilvipalveluja.

Mitä ala edellyttää?

  • Myönteistä palveluasennetta
  • Yhteistyökykyä
  • Omatoimisuutta
  • Joustavuutta ja ripeyttä
  • Hyvää käytöstä ja siisteyttä

Mitä opit?

Perusopinnoissa

  • Ruoanvalmistusta
  • Lounasruokien valmistusta
  • Annosruokien valmistusta
  • Leivontaa
  • Asiakaspalvelua ja tarjoilua
  • Myynti- ja kassatoimintoja

Valinnaisopinnoissa voit suuntautua esim.

  • À la carte-ruoanvalmistukseen
  • Suurkeittiötuotantoon
  • Kahvilapalveluihin
  • Pikaruokapalveluihin
  • Tilaus- ja juhlaruokien valmistamiseen
  • Juomien myyntiin ja tarjoiluun

Mihin töihin?

  • Kahviloihin
  • Ravintoloihin
  • Henkilöstöravintoloihin
  • Kouluihin
  • Päiväkoteihin
  • Sairaaloihin
  • Varuskuntiin
  • Juhla- ja pitopalveluyrityksiin

Hae koulutukseen täältä!

Lisätietoja antavat

Ravintola- ja catering-ala
Paananen Sari
matkapuhelin: 040 173 5079
sposti: sari.paananen@poke.fi

Rantanen Anne
matkapuhelin: 040 5369 761
sposti: anne.rantanen@poke.fi

Lue tulevan kokin Tomin tarina.

A’ la carte- ja annosruoat -näytöt keväällä 2021