Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Osaamisala
- Ruokapalvelu
Ammattinimike
- Kokki
Koulutuspaikka
- Viitasaari
- Äänekoski Piilola
Opinnot antavat monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin. Kokeilla on asiakaslähtöinen ravintola- ja cateringalan perusammattitaito sekä hyvä tietämys elintarvikehygieniasta, suurtalous- ja ravintolakeittiöstä, ravitsemuksesta sekä taloudellisesta työskentelystä. Kokin työ on vaihtelevaa ja monipuolista.
Oppimisympäristö
Opetuskeittiöt, opetusravintola, suurtalouskeittiö, tuotemyymälä, kahvila ja kioski tarjoavat monipuoliset oppimisen mahdollisuudet. Osaamista hankitaan aidoissa työelämän tilanteissa. Opiskelijat tekevät paljon asiakastöitä, tilaustarjoilua ja erilaisia projekteja.
Opiskelussa käytetään mm. Peda.net- verkko-oppimisympäristöä, ammattialan pilvipalveluja, mobiileja välineitä ja Office 365-pilvipalveluja.
Mitä ala edellyttää?
- Myönteistä palveluasennetta
- Yhteistyökykyä
- Omatoimisuutta
- Joustavuutta ja ripeyttä
- Hyvää käytöstä ja siisteyttä
Mitä opit?
Perusopinnoissa
- Ruoanvalmistusta
- Lounasruokien valmistusta
- Annosruokien valmistusta
- Leivontaa
- Asiakaspalvelua ja tarjoilua
- Myynti- ja kassatoimintoja
Valinnaisopinnoissa voit suuntautua esim.
- À la carte-ruoanvalmistukseen
- Suurkeittiötuotantoon
- Kahvilapalveluihin
- Pikaruokapalveluihin
- Tilaus- ja juhlaruokien valmistamiseen
- Juomien myyntiin ja tarjoiluun
Mihin töihin?
- Kahviloihin
- Ravintoloihin
- Henkilöstöravintoloihin
- Kouluihin
- Päiväkoteihin
- Sairaaloihin
- Varuskuntiin
- Juhla- ja pitopalveluyrityksiin
Lisätietoja antavat
Ravintola- ja catering-ala
Paananen Sari
matkapuhelin: 040 173 5079
sposti: sari.paananen@poke.fi
Rantanen Anne
matkapuhelin: 040 5369 761
sposti: anne.rantanen@poke.fi