selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva kokki Tomi

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Tomi Hämäläinen

Ikä 17

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Ravintola- ja catering ala

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Ruoanlaitto on ollut aina minun harrastukseni. Jo kahdeksannella luokalla olin varma, että haen tähän koulutukseen. Ei ollut muita vaihtoehtoja. Ruoka-alalla työskentely kulkee suvussa ja olen päässytkin jo tutustumaan alaan tädin kahvilassa.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulu. Olen ollut myös paljon tädin mukana pitopalvelujutuissa.

Mikä alassasi on parasta? Asiakaspalvelu on lähellä sydäntä ja se, että näkee oman kädenjäljen.  

Mikä Pokessa on parasta? Yhteisöllisyys. Kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen riippumatta millä luokalla on. Ainakin kokkipuolella meillä ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijoilla on halu olla samaa porukkaa. Opettajilla ja oppilailla on myös välittömät välit. On ollut kiva huomata, miten osataan nähdä opiskelijan tarpeet ja osaaminen heti alussa.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Riippuu siitä, opiskellaanko ammattiaineita vai yhteisiä opintoja. Keittiöpuolella käydään päivän aluksi resepti läpi ja sitten pareittain tehdään jaetut hommat. On ollut leipomista, maustamisen opiskelua, erityisruokavalioita, keittiöhygieniaa ja eri tyyppisiin veitsiin tutustumista.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Ehdottomasti työharjoittelu. Näkee oikeasti mitä tämä homma on.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Voi työskennellä suurtalouskeittiössä, jakelukeittiössä, pikaruokalaketjussa, kahvilassa tai vaikka perustaa oman yrityksen.

Mikä sinusta tulee isona? Itseäni kiinnostaa lounasravintolassa tai kahvilassa työskentely. Pidän enemmän pienistä paikoista, joissa voi panostaa laatuun.

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu

Haaveilen Että pääsisin kivaan paikkaan töihin, jossa pääsisi näyttämään omaa osaamista.

Inhoan Talvea

Rakastan Matkustamista, luontoa ja valokuvausta

Ihailen Ihmisiä, jotka pystyvät olemaan oma itsensä ja tuomaan persoonaansa esiin häpeilemättä.

Haluatko sinä kokiksi?

Lue lisää ravintola- ja catering alasta

Kokki on ruokapalvelun ammattilainen, joka toimii ruuanvalmistuksen ja asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa. Hän toimii laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Hän osaa valmistaa maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa huomioiden erityisruokavaliot ja asiakkaiden tarpeet. Hän osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.