selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva lähihoitaja Patrik

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi: Patrik Paananen

Ikä 18

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Viitasaaren yksikössä

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Mä tykkään auttaa ihmisiä. Luulen, että olen persoonaltani sen tyyppinen. Nyt, kun olen ollut muutamassa harjoittelussa ja näkee miten saa asiakkaat hyvälle tuulelle, niin se palkitsee.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulu

Mikä alassasi on parasta? Ihmisläheisyys ja se, että pääsee auttamaan.

Mikä Pokessa on parasta? Hyvät ja ammattitaitoiset opettajat. Esimerkiksi yksi opettaja on ollut leikkaussalissa töissä ja tietää mistä puhuu. Täällä on lisäksi mukava ilmapiiri.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Istutaan ja kuunnellaan opettajaa. Joskus päästään Äänekosken tiloihin hoitotyöluokkaan harjoittelemaan. Siellä ollaan käännelty toisiamme, harjoiteltu lakanoiden ja vaipan vaihtoa, kun potilas eli hoitonukke on sängyssä. Olemme myös harjoitelleet verenpaineen mittaamista manuaalisesti (pumppu ja stetoskooppi), pistämistä ja verikokeen ottamista.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Saattohoitokodissa vierailu. Muutenkin opintokäynnit ovat kiinnostavia. On myös mielenkiintoista, kun opettajat kertovat omia kokemuksia ja tapahtumia tosielämästä.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Lähihoitajan työtehtäviin vuodeosastolle, vanhainkoteihin tai kotihoitoon. Lisäksi on hyvät lähtökohdat jatko-opintoihin.

Mikä sinusta tulee isona? Lähihoitaja

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu

Haaveilen Voisin asua Jyväskylässä, minulla olisi hyväpalkkainen työ hoitokodista tai sairaalasta, oma talo ja koira.

Inhoan Hämähäkkejä ja loskakelejä

Rakastan Kesää, lämpöä, suklaata ja kaikkea makeeta.

Ihailen Ihmisiä, jotka uskaltavat olla oma itsensä ja pystyvät avoimesti kohtaamaan kaikenlaiset ihmiset. Pystyy olla itsevarma ja rehellinen.

Haluatko sinä lähihoitajaksi?

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneet työskentelevät ihmisten kanssa ja heitä varten. Lähihoitaja työskentelee varhaiskasvatuksessa, vanhus- ja vammaispalveluissa, mielenterveys- ja päihdetyössä, kotihoidossa, terveyskeskuksissa sekä hoidon, kasvatuksen ja ohjauksen erilaisissa tehtävissä.

Lue lisää lähihoitajan koulutuksesta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.