selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva lähihoitaja Phatthani

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

 Nimi Phatthani Phoprasoet 

Ikä 20 

Koulutus, jota opiskelet PokessaSosiaali-ja terveysalan perustutkinto 

Miksi juuri tämä ala? Tykkään työskennellä ihmisten kanssa. Ihmisistä huolehtiminen ja terveyden edistäminen ovat minulle tärkeitä asioita. Jo peruskoulussa päätin, että haluan opiskella hoitotyötä. 

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulu 

Mikä alassasi on parasta? Työharjoittelu. Parasta on, kun pääsee tekemään opiskeltuja asioita käytännössä oikeiden potilaiden kanssa. 

Mikä Pokessa on parasta? Opettajat ja kaverit 

Millainen on tavallinen päiväsi pokessa? Päivät vaihtelevat: on lähiopetusta, etäpäiviä ja työssäoppimista. Opinnoissa ollaan mitattu toisiltamme verenpainetta, harjoiteltu pistämistä ja opeteltu potilassiirtoja nostolaitteiden avulla. Meillä on ollut myös ensiapukurssi, jonka yhteydessä ollaan harjoiteltu elvytystä. Työ kuitenkin käytännössä opettaa parhaiten. 

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Työharjoittelu vanhusten parissa. Pääsin tutustumaan erilaisiin asiakkaisiin. Oli mielenkiintoista päästä osallistumaan hoidon suunnitteluun ja toteutukseen.  

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Lähihoitaja voi työskennellä erilaisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa, esimerkiksi terveyskeskuksissa, päiväkodeissa, toimintakeskuksissa ja vanhustenkodeissa. Työpaikka riippuu siitä, minkä osaamisalan valitsee. 

Mikä sinusta tulee isona? Lähihoitaja. Haluaisin kuitenkin vielä jatkaa opintoja mahdollisesti sairaanhoitajaksi, laboratoriohoitajaksi tai sosionomiksi.  

Lähiopetus vai työharjoittelu Työharjoittelu 

Haaveilen Hyvästä työpaikasta 

Inhoan Vesisadetta ja pimeyttä 

Rakastan Perhettä, ystäviä, lemmikkejä, iloa ja hymyä 

Ihailen Ihmisiä, jotka ovat ystävällisiä ja iloisia. 

Haluatko opiskelemaan sosiaali- ja terveysalalle? 

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittaneet työskentelevät ihmisten kanssa ja heitä varten. Lähihoitaja työskentelee varhaiskasvatuksessa, vanhus- ja vammaispalveluissa, mielenterveys- ja päihdetyössä, kotihoidossa, terveyskeskuksissa sekä hoidon, kasvatuksen ja ohjauksen erilaisissa tehtävissä. 

 Lähihoitaja osaa suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakkaan tai potilaan terveyttä, hyvinvointia, toimintakykyä sekä kasvua ja osallisuutta edistävää hoito- ja huolenpitotyötä. Työssä keskeistä osaamista on ammatillinen vuorovaikutus asiakkaan kanssa ja yhteistyö lähiverkoston ja moniammatillisen työryhmän kanssa. 

Lue lisää lähihoitajaopinnoista 

_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.