selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva merkonomi Iida

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Iida Janhunen

Ikä 22

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Liiketoiminnan perustutkinto

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Lukion jälkeen en tiennyt mitä teen, niin valitsin sellaisen alan, missä olisi itselle sopivia monipuolisia tehtäviä/töitä.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Ennen Pokea olen valmistunut lukiosta ja käynyt kymppiluokan peruskoulun jälkeen.

Mikä alassasi on parasta? Alassani parasta on sen monipuolisuus. Olen saanut tehdä erilaisia työharjoitteluja, opiskellut etänä ja tehnyt käytännössä hommia ihmisten parissa.

Mikä Pokessa on parasta? Pokessa parasta on hyvä ryhmähenki, ruoka ja se, että saa paljon tukea omaan opiskeluun, kun sitä tarvitsee!

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tavallinen päivä on usein tietokoneen parissa työskentelyä. Viimeksi lähituntien aikana suunniteltiin ryhmissä erilaisia kampanjoita someen. Oli mukava kokemus tehdä yrittäjille kampanjaideoita.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Viimeisin työharjoittelu! Olen päässyt opiskelemaan markkinointiviestintää ja sisällöntuotantoa somessa.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Voin päästä merkonomina asiakaspalvelun, myynnin, markkinointiviestinnän tai taloushallinnon tehtäviin.

Mikä sinusta tulee isona? Hyvä merkonomi

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu

Haaveilen hyvästä työpaikasta, työelämään siirtymisestä ja kesästä.

Inhoan huonoa internetiä ja pitkää talvea.

Rakastan, kun on onnistunut jossakin, perhettä ja muita läheisiä ihmisiä, kahvia ja musiikkia.

Ihailen yrittäjiä, jotka tekevät itse töitä ja ihmisiä, joilla on positiivinen asenne.

Haluatko sinä merkonomiksi? Liiketoiminnan koulutus antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen liiketalouden ja kaupan alalle. Koulutus toteutetaan pääosin Äänekosken Opinahjossa. Voit hakea jatkuvassa haussa ja koulutuksesi voi käynnistyä lukuvuoden aikana lähimmän alkavan tutkinnon osan mukaan riippuen aikaisemmasta koulutustaustastasi.

Lue lisää liiketoiminnan perustutkinnosta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.