selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Poken ystäväkirja: Tuleva merkonomi Tino

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

Nimi Tino Setälä 

Ikä  16 

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Merkonomin tutkintoa 

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Ala kiinnosti. Kuudennella luokalla opettaja sanoi, että minun tulisi lähteä kaupan ja hallinnon alalle.  

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulu 

Mikä alassasi on parasta? Tällä alalla työskentely on sosiaalista. Saa olla muiden ihmisten kanssa tekemisissä ja pääsee tapaamaan asiakkaita 

Mikä Pokessa on parasta? Liikuntasali Opinahjolla. Pääsee pelaamaan oppituntien välillä ja tuulettamaan päätä. 

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tavallinen päivä koostuu oppitunneista ja sählystä välituntisin. Oppitunneilla ollaan paljon tietokoneella: harjoitellaan sopimusten ja tarjousten kirjoittamista ja lasketaan Excelillä. Näyteikkunoitakin on suunniteltu. Toimeksiantajana oli Liikkuva Poke, Poken oma Liikkuva opiskelu -ohjelma.  

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Tarjousten ja sopimusten teko. 

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Kauppoihin, kaupan kassalle tai jatkokouluttautumalla vaikka myyntipäälliköksi. 

Mikä sinusta tulee isona? Myyntipäällikkö 

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu 

Haaveilen Omasta vaateyrityksestä 

Inhoan Tylsyyttä 

Rakastan Perhettä 

Ihailen Presidentti Sauli Niinistöä 

Haluatko sinä merkonomiksi? Liiketoiminnan koulutus antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen liiketalouden ja kaupan alalle. Koulutus toteutetaan pääosin Äänekosken Opinahjossa. Voit hakea jatkuvassa haussa ja koulutuksesi voi käynnistyä lukuvuoden aikana lähimmän alkavan tutkinnon osan mukaan riippuen aikaisemmasta koulutustaustastasi. 

Lue lisää liiketoiminnan perustutkinnosta
_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.