selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva merkonomi Tuomas

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

Nimi Tuomas Röntynen 

Ikä 28 

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Liiketoiminnan perustutkinto 

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Kirjanpito ja toimistossa työskentely ovat kiinnostaneet minua jo pidemmän aikaa. Pidän matematiikasta ja haluaisin soveltaa sitä työssäni. Harkitsen vielä haluanko suunnata opinnoissa kirjanpito- vai myyntipuolelle. 

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulu. Olen aiemmin kokeillut datanomi- seka kokkipuolta Pokella. 

Mikä alassasi on parasta? Asiakaspalvelu sekä asiakirjojen laatiminen. 

Mikä Pokessa on parasta? Luokkatoverit. Meillä on hyvä ryhmähenki ja olen opiskeluiden alettua saanut tutustua moneen mukavaan ihmiseen. Kouluun on kiva tulla joka aamu, kun saa nähdä kaikki tutut kasvot. 

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tunnit alkavat luokassa opiskellen eri oppiaineita. Tauoilla ja ruokatunnilla menemme muiden sählyhimoisten kanssa saliin pelaamaan. Pelien jälkeen jaksaa taas istua ja keskittyä. ”Virkeä keho, virkeä mieli.” Oppitunnit päättyvät kolmen maissa. 

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Mielenkiintoisinta on ollut eri luokkaretket, kuten matka Jyväskylään, jolloin vierailimme kauppakeskus Sepässä ja tutustuimme siellä oleviin eri liikkeisiin. 

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Merkonomeja työllistyy esimerkiksi eri kauppoihin ja toimistoihin harjoittamaan asiakaspalvelun, myynnin ja taloushallinnon tehtäviä. 

Mikä sinusta tulee isona? Tutkinnon suoritettua menen joko töihin tai haen jatko-opintoihin. En ole vielä varma. 

Lähiopetus vai työharjoittelu? Lähiopetus 

Haaveilen Tutkinnosta ja työpaikasta 

Inhoan Kesäkeittoa ja homejuustoa 

Rakastan Elokuvia, musiikkia, animea, sählyä, kaalikääryleitä, kissoja ja koiria, ystäviä sekä perhettä. 

Ihailen Itsevarmoja ihmisiä, jotka uskaltavat olla omia itsejään. 

 

Haluatko sinä merkonomiksi? Liiketoiminnan koulutus antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen liiketalouden ja kaupan alalle. Koulutus toteutetaan pääosin Äänekosken Opinahjossa. Voit hakea jatkuvassa haussa ja koulutuksesi voi käynnistyä lukuvuoden aikana lähimmän alkavan tutkinnon osan mukaan riippuen aikaisemmasta koulutustaustastasi. 

Lue lisää liiketoiminnan perustutkinnosta
_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.