selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva nuoriso-ohjaaja Alisa

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Alisa Ojala

Ikä 18

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Voimaannun muista ihmisistä, olen vahvimmillani sosiaalisissa tilanteissa, ja ihmisten kanssa työskentely on aina tuntunut mielekkäältä.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulupohja

Mikä alassasi on parasta? Alassani parasta on ehdottomasti siellä työskentelevät ihmiset ja alan käytännönläheisyys sekä luokkahenki on meidän ryhmällä ihan huikea!

Mikä Pokessa on parasta? Pokessa varmastikin parasta on se, että täällä yksilön on mahdollista saada tarvittavaa tukea henkilökohtaiseen opiskeluun ja opettajilla on aikaa tarttua opiskelijoiden kysymyksiin. Ja onhan pokella nyt monipuolisti kaikkea tekemistä

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tavallinen päivä pokella menee lähinnä opiskelussa, tuttuihin törmäillessä ja kuulumisten vaihtelussa, ja usein myös sometyttöhommissa.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Mielenkiintoisinta on ehdottomasti ollut tehdä pokelle sometyttö hommia, kun se ei keskity ainoastaan omaan alaan. Somehommat on mahdollistaneet paljon

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Ohjaustehtäviin eri ikäisten pariin ja erilaisten ryhmien pariin, kuten nuokkarit , projektit, järjestöt ja koulut.  Mahdollisuuksia on hurjasti.

Mikä sinusta tulee isona? Minusta tulee isona yhteisöpedagogi. Näihin opintoihin tähtään valmistumisen jälkeen

Lähiopetus vai työharjoittelu? Lähiopetus

Haaveilen Afrikan matkasta

Inhoan Kapeakatseisuutta

Rakastan Luovuutta

Ihailen Niitä, jotka elävät sitä elämää, jota tahtovat

Haluatko sinä Kasvatus- ja ohjausalalle?

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja suunnittelee, järjestää ja ohjaa eri-ikäisten ihmisten toimintaa. Työ on eri ikäisten ohjaus-, opastus- ja tukityötä, jonka painopiste on osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta ja monikulttuurinen työ. Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen ja laajentaminen.

Lue lisää kasvatus- ja ohjausalasta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.