selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva nuoriso-ohjaaja Hanna

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

Nimi Hanna Viik 

Ikä 18 

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Kasvatus- ja ohjausalanperustutkinto, nuoriso ja yhteisöohjaaja 

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Halusin ihmisläheisen työn, jonka myötä vahingossa hain tälle alalle. 

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Ennen Pokea olin peruskoulussa, joka sujui hieman kehnosti, mutta ongelmien kautta voittoon. 

Mikä alassasi on parasta? Ihmiskeskeisyys, mahdollinen avoimuus asioihin ja monipuolisuus. 

Mikä Pokessa on parasta? Opettajat, hyvä ilmapiiri oikeastaan kaikkien kesken. Jos onnistuu jossakin asiassa, se auttaa myöhemmin saamaan luottamusta asioiden hoitamisen suhteen. 

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tunneilla olemista ja todennäköisesti uuden oppimista. Tuttujen kanssa olemista.  

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Työharjoittelut. Opin tekemällä enemmän kuin teoriaa kuunnellen monia tunteja. 

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Nuorisotyöntekijäksi esim. nuorisotalolle, kouluun työntekijäksi, mutta ei kuitenkaan koulunkäynninohjaajaksi. Todennäköisesti myös esikoulu toimisi paikkana, koska siellä ohjattavat ovat jo tarpeeksi kehittyneitä. 

Mikä sinusta tulee isona? Paha sanoa. Ei sitä ikinä tiedä. Uskoisin kuitenkin opiskelevani uutta ja vaihdan kokonaan alaakin, jos huonosti käy. 

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu 

Haaveilen Uusista mahdollisuuksista kaiken suhteen. Oli kyseessä mikä tahansa.  

Inhoan Valehtelua, asioiden kertomatta jättämistä ja epäoikeudenmukaisuutta. 

Rakastan Uusien tuttavuuksien luomista, sosiaalisena olemista sekä omia läheisiä. 

Ihailen Ihmisiä, joilla on selkeä päämäärä elämässä. 

Haluatko sinä nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi? 

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja suunnittelee, järjestää ja ohjaa eri-ikäisten ihmisten toimintaa. Työ on eri ikäisten ohjaus-, opastus- ja tukityötä, jonka painopiste on osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta ja monikulttuurinen työ. Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen ja laajentaminen. 

 

Lue lisää kasvatus- ja ohjausalasta
_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.