selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Tuleva nuoriso-ohjaaja Saara

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta. 

Nimi Saara Säpsä (kutsumanimi Saasa) 

Ikä 17 

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Kasvatus- ja ohjausala, nuoriso- ja  yhteisöohjaamisen osaamisala 

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Lähdin opiskelemaan nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi, koska haluan tulevaisuudessa auttaa muita ihmisiä. Rakastan tavata uusia ihmisiä ja työskennellä ihmisten kanssa. Tähtään työelämässä tilatöihin ja lastensuojeluun. 

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Tulin Pokelle suoraan peruskoulun jälkeen. Jo ennen Pokella aloittamista olen kuitenkin jo kerennyt tekemään jonkin verran vapaaehtoistöitä. Yläkoulussa olin tukioppilaana ja niihin aikoihin aloitin myös Laukaan seurakunnalla tämän alan työtehtävien parissa isoshommissa. Isostelua olen jatkanut opintojen ohella edelleen! 

Mikä alassasi on parasta? Alallani parasta on ehdottomasti ihmisläheisyys ja asiakaslähtöisyys! On kivaa tehdä hommia sellaisten asioiden piirissä, joka aidosti kiinnostaa ja koskettaa sekä asiakasta että meikäläistäkin. 

Mikä Pokessa on parasta? Pokella opiskelemisessa parasta on oppilaitoksen yhteisöllisyys ja ilmapiiri. Eri alojenkin kesken moikkaillaan välillä, vaikka ei kunnolla tunnettaisikaan! Pokella myös mukavat opettajat ja muu henkilökunta piristävät päivää. 

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Kouluun saapuessani suuntaan oppitunnille, jossa käsittelemme mielenkiintoisia aiheita jutellen ja töitä tehden. Tauolla höpötellään kavereiden kanssa ja vaihdellaan kuulumisia ennen tunnin jatkumista. Ruokatauolla syödään maukasta ruokaa ja se on usein päivän kohokohta! Iltapäivällä tuntien jälkeen lähden takaisin kotiin ja seuraavana päivänä Pokella minua odottaa uusi, joka kerta vähän erilainen koulupäivä! 

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Uusiin ihmisiin ja erilaisiin työtapoihin ja -paikkoihin tutustuminen! 

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Mahdollisuuksia on rajattomasti! Työympäristöjä on laajasti nuorisotiloilta koulujen, vammaispalveluiden ja leirikeskusten kautta nettiympäristöihin saakka. Nuoriso- ja yhteisöohjaaja voi työskennellä kaikenikäisten (päiväkodeista vanhainkoteihin) kanssa. 

Mikä sinusta tulee isona? Tällä hetkellä suurimpana haaveena on työskennellä nuorisotiloilla ja ammattikorkeakoulun jälkeen lastensuojelussa. Näidenkin ammattien ulkopuolella on koulutuksellani mahdollisuuksia vaikka mihin! 

Lähiopetus vai työharjoittelu? Lähiopetus 

Haaveilen Kirkkaasta ja onnellisesta tulevaisuudesta, johon kuuluu oma koti, työelämä ja harrastukset 

Inhoan Negatiivisia viboja 

Rakastan Lämpimiä kesäiltoja hyvässä seurassa musiikkia kuunnellen pizzalaatikon ääressä 

Ihailen Monia taiteilijoita, muusikkoja ja vaikuttajia, mutta ennen kaikkea perhettä ja muita läheisiä 

Haluatko sinä Kasvatus- ja ohjausalalle? 

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja suunnittelee, järjestää ja ohjaa eri-ikäisten ihmisten toimintaa. Työ on eri ikäisten ohjaus-, opastus- ja tukityötä, jonka painopiste on osallisuuden lisääminen, kansalaistoiminta ja monikulttuurinen työ. Alalla painottuvat harrastus- ja toimintamahdollisuuksien ohella nuorten elinolojen kehittäminen sekä yhteiskunnallisten osallistumismahdollisuuksien turvaaminen ja laajentaminen. 

Lue lisää kasvatus- ja ohjausalasta 

_________________ 

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.