selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Poken ystäväkirja: Tuleva prosessinhoitaja Satu

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Satu Pirkkalainen

Ikä 39

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Prosessiala

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Halusin vaihtaa alaa, ja tämä ala kiinnostaa 😊

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Peruskoulun jälkeen kävin pokella hotelli-, ravintola- ja suurtalousalan perustutkinnon. Vuonna 2009 valmistuin lähihoitajaksi. Hoitoalan töitä tein vuodesta 2012 lähtien vuoteen 2020.

Mikä alassasi on parasta? Prosessialalla on parempi työaikarytmi kuin hoitoalalla, ja palkkaus on parempi. Lisäksi halusin oppia uutta ja tutustua uusiin ihmisiin.

Mikä Pokessa on parasta? Mukavat opettajat, hyvä ruoka ruokalassa, huippukivat opiskelukaverit ja asioiden joustavuus.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Yleensä tullaan kello yhdeksältä kouluun. Jos on pelkkää teoriaa, tehdään tietokoneella tehtäviä ja tarkistetaan niitä. Käytännön töitä teemme labrassa ja vesiprosessipisteellä. Viime syksynä meillä oli hitsausta ja pneumatiikkaa.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Itselle mielenkiintoisinta on ihan kokonaan uuden alan ja asioiden oppiminen

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Lähinnä työllistytään tehtaille.

Mikä sinusta tulee isona? En tiedä vielä 😊

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu

Haaveilen, että minulla olisi oma talo järven rannalla sekä hevonen ja koira.

Inhoan epärehellisiä ja valehtelevia ihmisiä. Hiiret on tosi inhottavia.

Rakastan omia 11- ja 17-vuotiaita poikiani.

Ihailen omaa äitiäni ja hänen maailmankatsomustaan sekä oppeja, joita häneltä olen elämän aikana saanut.

Haluatko sinä prosessinhoitajaksi?

Prosessiteollisuus tarvitsee tuotantotehtäviin monitaitoisia ja osaavia ihmisiä. Tuotanto on monipuolista ja pitkälle automatisoitua. Tuotteiden käyttömahdollisuudet ovat laajat, ja asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen tärkeää. Tuotteita valmistetaan sekä suoraan kuluttajille että raaka-aineeksi muulle teollisuudelle. Työtehtävät sisältävät prosessien ja niihin liittyvien laitteiden ohjausta, valvontaa ja hoitoa. Tehtäviin kuuluu lisäksi prosessin käytön- ja laadunvalvontaa, häiriötapausten selvittämistä sekä käynnissäpitotöitä.

Lue lisää prosessiteollisuuden perustutkinnosta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.