selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Poken ystäväkirja: Terosta tulee lastenohjaaja

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Tero Rossi

Ikä 39

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Lastenohjaaja

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Olen aina tykännyt ihmisistä. Heidän kanssaan on kiva jutella ja touhuta. Kun menin siviilipalvelukseen päiväkotiin, niin siellä totesin, että tätä haluan tehdä. Kun Pokelle tuli mahdollisuus opiskella lastenohjaajaksi, päätin hakea. Aloitin lokakuussa 2019, ja ensimmäiset kahdeksan kuukautta olin oppisopimuksella Kellosepän päiväkodissa.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Hain opiskelemaan sosionomiksi, mutta en päässyt. Samana vuonna pääsin opiskelemaan tradenomiksi. Opiskelin henkilöstöhallintoa, koska ajattelin, että siinä saa työskennellä ihmisten kanssa. Kouluaikana kuitenkin huomasin, että yritysmaailman arvot olivat minulle vääriä.

Mikä alassasi on parasta? Koen itse, että lapset antavat minulle virtaa. Parhaana päivänä työ lasten kanssa ei tunnu työltä, vaan siltä kuin eläisi normaalin päivän lasten kanssa. Työ energisoi minua. Joskus päivät ovat niin kiireisiä, ettei ehdi kunnolla kohdata lasta.

Mikä Pokessa on parasta? Opettajat. Heidän kanssaan pystyy puhumaan. Kohtaaminen ja vuorovaikutus on kaikkein opettavaisinta. Lisäksi on mukavaa, kun on eri-ikäisiä opiskelijoita, jolloin opiskelu on värikästä. On rikkaus, kun kaksi maailmaa kohtaa. Minä saan virtaa siitä, että ryhmässä on nuorempiakin.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Tulen vähän myöhässä usein kouluun, ja se johtuu ihan omasta itsestä. Menen aina luokkaan hymyillen ja morjestan kaikkia. Aamupäivät ovat yleensä opetusta, välissä toivottavasti kahvitauko. Sitten on lounastauko. Iltapäivällä taas opiskelua. Aika paljon tehdään ryhmätöitä. Lähes kaikki yksin tehtävät opiskelujutut tehdään kotona.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Luovat opinnot eli oman itsensä kontrollista päästäminen. Kun pakotetaan omalle epämukavuusalueelle, oppii paljon uutta ja pääsee monesta epämukavasta tunteesta eroon.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Päiväkoteihin lastenohjaajaksi, ja sinne minä haluan. Voi työllistyä myös koululaisten iltapäivätoimintaan, joka myös kiinnostaa minua.

Mikä sinusta tulee isona? Haluaisin olla lastentarhanopettaja. Pääsisi miettimään ja näkemään kokonaisuutena lasten kehittymisen. Haluaisin opiskella sosionomiksi jonain päivänä.

Lähiopetus vai työharjoittelu? Työharjoittelu

Haaveilen saaresta keskellä tyyntä valtamerta, johon ei paista kaupungin valot eikä ole meteliä eikä ititkoita. Siellä olisi lämmintä merivettä ja kylmä olut.

Inhoan kapitalismia eli ajatusta, että ihmiset ovat vain numeroita ja rahantekovälineitä.

Rakastan perhettäni.

Ihailen kauniita järvimaisemia.

Haluatko sinä lastenohjaajaksi? Lastenohjaaja huolehtii lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista varhaiskasvatuksen tehtävissä. Hän voi työskennellä myös erilaisten perheiden ja kouluikäisten lasten kanssa. Lastenohjaajan työ on kasvatusta, hoitoa ja huolenpitoa.

Lue lisää kasvatus- ja ohjausalasta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.