selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Valokuvausalan yrittäjä Minna

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen: miksi meille tullaan opiskelemaan, minkälaisia tyyppejä täällä on ja mikä täällä on parasta.

Nimi Minna Ikonen

Ikä 29

Koulutus, jota opiskelet Pokessa? Yrittäjän ammattitutkinto

Miksi opiskelet juuri tätä alaa? Perustin oman yrityksen Korsi Creative Photographyn reilu kaksi vuotta sitten ja halusin saada lisää tietoa yrittäjyydestä työni tueksi.

Minkälainen tausta sinulla on? Mitä olet tehnyt ennen Pokea? Lukion jälkeen opiskelin itseni ensin lähihoitajaksi ja pari vuotta sen jälkeen laitoshuoltajaksi. Työskenneltyäni näillä aloilla useammassa eri paikassa, löysin itseni jälleen opiskelemasta, tällä kertaa valokuvaajan ammattitutkintoa.

Mikä alassasi on parasta? Vapaus, luovuus ja asiakkaat. Työt saa jaksottaa itselle sopiviin osiin ja pääsee käyttämään omaa mielikuvitusta.

Mikä Pokessa on parasta? Kouluttajat. Jokainen heistä on omalla tyylillään tehnyt vaikeistakin asioista ymmärrettäviä. Tukea ja vinkkejä on saanut aina, kun sille on ollut tarvetta.

Millainen on tavallinen päiväsi Pokessa? Suurin osa koulutuksesta on ollut etäpäiviä, jolloin tehtäviä tehdään oman työn ohella. Lähipäivillä on tiiviisti keskitytty eri materiaalien läpikäymiseen, jotta etätehtävien tekeminen olisi sujuvampaa.

Mikä on ollut tähän asti mielenkiintoisinta opinnoissasi? Tutkintosuunnitelmien teko. Se, että joutuu miettimään miksi ja kenelle tätä työtä teen.

Millaisiin työtehtäviin koulutuksellasi voi päästä? Tutkinto antaa hyvät valmiudet oman yrityksen perustamiseen. Ja he, joilla yritys jo on, saavat suunnitella ja kehittää omaa yritystoimintaansa eteenpäin.

Mikä sinusta tulee isona? Se on vielä täysi arvoitus. Pidän haasteista ja uuden oppimisesta. Ehkä vielä jonain päivänä löydän itseni jälleen opiskelemasta.

Lähiopetus vai työharjoittelu? Lähiopetus

Haaveilen Siitä, että saan tehdä juuri sitä työtä, jota rakastan.

Inhoan Teennäisyyttä.

Rakastan Tanssimista, laulamista ja koiraani. Ja tottakai perhettä ja ystäviä.

Ihailen Niitä ihmisiä, jotka osaavat elää hetkessä ja nauttia siitä.

Kuva: ILO Visuals

Haluatko sinä yrittäjäksi?

Yrittäjän ammattitutkinto antaa osaamisen oman yritystoiminnan suunnitteluun tai kehittämiseen. Voit opiskella myös työttömyysetuudella tai yrittäjän oppisopimuksella.

Lue lisää yrittäjän ammattitutkinnosta
_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.