selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Yrittäjän ammattitutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
2.9.2020 - 11.6.2021
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
21.1.2020
haku päättyy
31.12.2020

Kuvaus

2020 alkava Yrittäjän ammattitutkinto antaa osaamisen oman yritystoiminnan suunnitteluun tai kehittämiseen. Koulutus toteutetaan pääosin Äänekosken Piilolantiellä.

Suoritettava tutkinto:
Yrittäjän ammattitutkinto

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on yrittäjän ammattitutkinto?

Yrittäjän ammattitutkinnon suorittamalla yrittäjyyttä suunnitteleva tai jo yrittäjänä toimiva opiskelija voi hankkia valmiuksia toimia yrittäjänä tai kehittää yrityksensä liiketoimintaa. Tutkinnon suorittamisen aikana arvioidaan omia yrittäjäedellytyksiä sekä selvitetään toimintaympäristön kilpailutilannetta, asiakkaita, tuotteita, palveluita ja kannattavuutta.

Opiskelijat, joilla yritystoiminta on jo käynnissä, analysoivat ja kehittävät liiketoimintaansa. Yritystoimintaa suunnittelevat ja käynnistävät opiskelijat laativat liiketoimintasuunnitelman ja joko käynnistävät yritystoimintansa tai valmistelevat yritystoiminnan käynnistämisen.

Koulutus on tarkoitettu yritystoiminnan käynnistämistä suunnitteleville tai jo muutaman vuoden yrittäjänä toimineille henkilöille. Koulutus soveltuu myös sivutoimisille yrittäjille.

Koulutuksessa opit:
● kehittämään liikeideaasi
● käytännönläheisiä keinoja keskeisten asiakasryhmien tavoittamiseksi
● analysoimaan yrityksesi toimintaympäristöä
● suunnittelemaan, kehittämään ja seuraamaan yrityksesi taloutta
● laatimaan kirjallisen liiketoimintasuunnitelman
● keskeiset asiat yritystoimintaan liittyvästä lainsäädännöstä
● yritystoiminnan verotuksen keskeisimmät asiat

Voit suunnitella valinnaisista tutkinnon osista itsellesi sopivan opiskelupolun esimerkiksi tuotteistamiseen, yrityksen taloushallintoon, myyntiin ja markkinointiin tai sähköiseen liiketoimintaan erikoistuen.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena omaa liiketoimintaa tai liikeideaa kehittäen. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Yrittäjän ammattitutkinnon edellyttämä osaaminen osoitetaan yritystoiminnan suunnitteluun tai kehittämiseen liittyvillä näytöillä.

Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

300 e, oppisopimuksella opiskelevalle maksuton.