selaa koulutuksia
Digituella nuorten työssäoppimista vahvistamaan

Digituella nuorten työssäoppimista vahvistamaan

Digituella nuorten työssäoppimista vahvistamaan

Toteutusaika 1.4.2016-31.12.2017

Hankkeen tavoitteet

Hankkeessa kokeillaan ja otetaan käyttöön uusia toimintamalleja ja menetelmiä verkostoyhteistyössä sekä jatkossa valmennetaan ja tuetaan muuta henkilöstöä digitaalisten ratkaisujen käyttöönotossa. Toimintaa tukee myös ammattiopiston järjestelmäasiantuntija. Sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä korostuu erityisesti potilasturvallisuus ja tietosuoja-asiat, joten hankkeen aikana testataan myös suljetun ja avoimen laitteen käyttöä työpaikalla.

 1. Virtuaalirekrytointi ja -vierailujen kehittäminen (sähköinen esittely omasta osaamisesta, työpaikkojen videoklipit/esittely, työssäoppimisen blogit, opiskelijoiden ja työpaikkaohjaajien keskustelujen videointia)
 2. Työssäoppimisen monikanavaisuuden ja henkilökohtaistamisen tukeminen digilaitteilla (työssäoppimisen ja siinä kehittyneen osaamisen videointi, iPadien käyttö työssäoppimisen ja vertaisoppimisen ohjauksessa ja henkilökohtaistamisessa)
 3. Opettajien ja työpaikkaohjaajien pedagogisen osaamisen ja toimintamallien kehittäminen (Digiopeksi koulutus, työpaikkaohjaus digilaitteilla, oppiminen hankeverkostolta)
 4. Rinnakkaisvideon käyttö opiskelijan ohjauksessa ja osaamisen tunnistamisessa (mallisuoritus työpaikkaohjaajalta ja opiskelijan suoritus ja vertailu, keskustelu suorituksista)
 5. Simulaatioihin, peleihin ja virtuaalisuuteen tutustuminen. (esim. tutustuminen pelastuslaitoksen simulaatioihin)

Hallinnoija

 • Jyväskylän kristillinen opisto

Osatoteuttajat

 • Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä
  Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto
  sosiaali-ja terveysala
 • Lapuan kristillinen opisto

Rahoittaja

Opetus ja kulttuuriministeriö

Lisätietoja

Laskentasihteeri

Pertti Gustafsson