selaa koulutuksia
FutureSkills

FutureSkills hanketuotokset

Kansainvälinen XR työpaja

20.2.2020 Sara Kumpulainen ja Pekka Ouli pitivät kansainvälisen työpajan, jossa opeteltiin, kuinka tehdä oma virtuaalimaailma. Alustana toimi Microsoftin AltSpace johon pääsee liittymään tietokoneen kautta tai käyttäen VR laseja. Osallistujat pääsivät opettelemaan kuinka tilaan voi tuoda omia kuvia ja kuinka tilaa voi koristella virtuaalisilla esineillä. Tallenteeseen pääset tutustumaan tästä linkistä.

Samanlainen tilaisuus järjestettiin myös livenä Viitasaaren etätyöpiste Lennättimen tiloissa.

Minecraft työpaja

23.6.2021 Katja Huttunen ja Janne Illikainen pitivät Minecraft työpajan uuden 1.17 päivityksen kunniaksi. Osallistumaan pystyi joko katsomalla YouTube striimiä tai liittymällä mukaan Future Skills Discord serverille ja tulemalla mukaan pelaamaan. Katja ja Janne keskustelivat Minecraftin eri versioista (Java, Education ja Bedrock) ja missä mitäkin versiota kannattaa käyttää ja miten.

 

19. 3.2021 Katja Huttunen ja Jenni Suhonen pitivät webinaarin pelikasvatuksesta. Tapahtumassa käytiin läpi kuinka Minecraft-kerhoja voi tehdä kotoa käsin mihin vaan ympäri suomea tai ulkomaille. Se tarjoaa oivan tavan tehdä töitä kotoa käsin, kunhan löytyy kone ja netti. Jenni kertoi omasta kokemuksestaan Hankasalmen Etsivänä nuorisotyöntekijänä ja kuinka korona aikana netin ja pelien kautta tehty nuorisotyö on toiminut ja kuinka sitä kautta on tavoitettu ihan uusia nuoria.