selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Lämpöpumppujen asentaminen ja huoltaminen, talotekniikan ammattitutkinnon osa

järjestämispaikkakunta
Saarijärvi
opiskelun ajankohta
26.8.2024 - 31.12.2024
opiskelun laajuus
25 osaamispistettä
haku alkaa
6.5.2024
haku päättyy
20.6.2024

Kuvaus

Koulutuksessa suoritetaan Talotekniikan ammattitutkinnon osa: Lämpöpumppujen asentaminen ja huoltaminen 25 osp, jonka suorittamalla Tukes myöntää alle 3 kiloa kylmäainetta sisältävien laitteiden asennus- ja huoltotoiminnassa tarvittavat vastuuhenkilö- ja asentajapätevyydet. Vastuuhenkilöpätevyyden saamiseksi henkilön pitää osoittaa Tukesille vähintään vuoden tekninen työkokemus esim. kylmä-, sähkö- tai putkialalta.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Lämpöpumppujen asentaminen ja huoltaminen tutkinnonosa on tarkoitettu henkilölle, jolla on vähintään vuoden tekninen työkokemus esim. kylmä-, sähkö- tai putkialalta, tai muulla tavoilla hankittu vastaava osaaminen ja alan työkokemusta useampi vuosi.

Keskeiset sisällöt:

• Lämpöpumppulämmityslaitteiden perusosaaminen
• Mitoitus, mittaus ja dokumentointi
• Laitteiston rakentaminen ja putkistoasennus
• Laitteiston käyttöönotto, kunnossa- ja käynnissäpito
• Turvallisuus ja riskienhallinta, tulityökortti ja työturvallisuuskortti
• Asiakaspalvelu

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotoisesti lähi- ja verkko-opintoina, sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena aidoissa työtehtävissä. Lähiopetus päiväopiskeluna oppilaitoksessa, ja verkko-opinnot Peda.net verkkoalustalla. Työpaikalla tapahtuva koulutuksen osuus toteutuu alan työtehtävissä. Näyttö tehdään ensisijaisesti aidossa asiakastyötilanteessa, jota voidaan tarvittaessa täydentää oppilaitosympäristössä. Ellei näytön suorittaminen mahdollistu asiakastyötilanteessa, voidaan se tehdä oppilaitoksessa, mahdollisimman aitona työsali demonstraationa.

Lisätietoja:

Tuomo Toivanen
tuomo.toivanen@poke.fi
040 620 5474

500 e (alv. 0 %)

n. 23 lähipäivää/25 osp