selaa koulutuksia
Perustutkinto

Metsäkoneasentaja - Metsäalan perustutkinto

järjestämispaikkakunta
Saarijärvi
opiskelun ajankohta
7.3.2023 - 21.2.2025
opiskelun laajuus
180 osaamispistettä
haku alkaa
9.2.2023
haku päättyy
30.3.2023

Kuvaus

Keväällä 2023 alkava koulutus. Koulutus toteutetaan pääosin Saarijärvellä Tarvaalassa.

Metsäalan perustutkinnon suorittaneella on laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet metsäalan eri tehtäviin sekä jatko-opintoihin. Lisäksi hänellä on erikoistuneenpi osaaminen ja työelämän edellyttämä ammattitaito yhdellä tutkinnon osa-alueella.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen kohderyhmänä on työttömät tai työttömyysuhan alaiset työnhakijat.

Ala edellyttää kiinnostusta koneisiin ja tekniikkaan, tarkkuutta, kädentaitoja, loogisuutta sekä tietoteknisiä valmiuksia ja ongelmanratkaisutaitoja.

Metsäkoneasennuksen osaamisalan suorittanut osaa metsäkoneiden toimintakaavioiden sekä mittausten ja vianhakuohjelmien avulla määrittää viat sekä tehdä moottorin, voimansiirron, hydrauliikan sekä sähköjärjestelmän huolto- ja korjaustyöt.

Koulutuksessa opit puunkorjuukoneiden rakenteita, korjausta, huoltoa, vianetsintää, koneiden säätöä, ja koneiden tietojärjestelmien hallintaa. Opit myös moottorin, voimansiirron, hydrauliikan sekä sähköjärjestelmien huiolto- ja korjaustöitä.

Koulutus on maksuton.

2 vuotta
Laajuus 180 osaamispistettä, mikä muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) sekä yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).