selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Putkiasentaja (AT) - Talotekniikan ammattitutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
7.9.2020 →
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
7.4.2020
haku päättyy
23.8.2020

Kuvaus

Talotekniikan ammattitutkinnon suorittanut putkiasentaja (AT) kykenee hoitamaan LVI-järjestelmiin liittyvät putkisto- ja laitteistoasennukset rakennustyömaalla tai vaihtoehtoisesti hoitamaan LVI-järjestelmien toimintaan liittyvät vianetsintä-, huolto- ja korjaustoimenpiteet. Hän pystyy itsenäisesti toteuttamaan putkiasennustyön siihen liittyvien aikataulu- ja laatuvaatimusten mukaisesti. Putkiasentaja (AT) toimii joko rakennustyömaalla LVI-järjestelmien asennustyöhön liittyvissä tehtävissä ja vastaa itsenäisesti asennustyön toteuttamisesta tai vaihtoehtoisesti työskentelee LVI-järjestelmien kunnossapitoon liittyvissä tehtävissä.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Putkiasentaja (AT)

Tutkinnossa pääset rakentamaan yksilöllisen oppimispolun valitsemalla niitä kursseja, jotka tukevat omia osaamis- ja kehittymistarpeitasi tuotantotyön johtajana sekä esimiehenä.

Tämä talotekniikan ammattitutkinto koulutus soveltuu hyvin putkiasentajalle, joka haluaa kehittää osaamistaan työtehtävissä.

Talotekniikan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, jolla on talotekniikan perustutkinto, tai muulla tavoilla hankittu vastaava osaaminen ja alan työkokemusta useampi vuosi.

Koulutus toteutetaan monimuotoisesti lähi- ja verkko-opintoina, sekä työpaikalla tapahtuvana oppimisena aidoissa työtehtävissä. Työpaikalla tapahtuva koulutuksen osuus toteutuu joko oppisopimuksella, tai alan koulutussopimuksella. Lähiopetus päiväopiskeluna.

Koko tutkinto muodostuu neljästä tutkinnonosasta: Kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Halutessasi voit suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia.

Sisältö:

PAKOLLISET TUTKINNON OSAT:

• Lämmitysjärjestelmien asentaminen, 50 osp

• Vesi- ja viemärijärjestelmien asentaminen, 50 osp

VALINNAISET TUTKINNONOSAT, valinnan mukaan 50 osp

• Verkoston tasapainotus ja vesimäärien mittaus, 25 osp

• LV- järjestelmien korjaaminen ja huoltaminen, 25 osp

• Paineilmajärjestelmien asentaminen, 25 osp

• Huoltopalvelujen tuottaminen ja palvelutilanteen hallinta, 25 osp

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena.

Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Talotekniikan ammattitutkinnon näytöt suoritetaan työpaikalla, aidoissa työtilanteissa ja projekteissa.

Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

300 euroa koko tutkinto,
150 euroa tutkinnon osa

Lähiopetusta on 1-2 päivää kuukaudessa, yhteensä n. 17 päivää