selaa koulutuksia
Ajankohtaista

Kevään yhteishaku alkoi 21. helmikuuta

Kevään yhteishaku ammatilliseen koulutukseen alkoi 21. helmikuuta ja päättyy 21. maaliskuuta. Pokella on yhteishaussa 16 perustutkintoa sekä TUVA-koulutus eli tutkintokoulutukseen valmentava koulutus. Opiskelupaikkoja on Äänekoskella Opinahjossa ja Piilolassa, Laukaassa, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Haku tehdään opintopolku.fi -palvelussa.

Tänä vuonna Poke laajentaa tarjontaansa Saarijärven Tarvaalassa, jossa alkaa uutena alana hyötyajoneuvomekaanikon koulutus. Koulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinto, ja se vahvistaa raskaskoneosaajien koulutusta seudulla. Ajoneuvoalan koulutusta on edelleen Äänekosken Piilolassa, josta valmistuu ajoneuvomekaanikkoja. Lisäksi Äänekosken Piilolassa lisätään aloituspaikkoja parturi-kampaajille hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa.

Nuorille, jotka tarvitsevat lisäaikaa oman alan miettimiseen sekä tukea opiskeluvalmiuksien ja arjen taitojen vahvistamiseen järjestetään TUVA-ryhmät Äänekoskella ja Viitasaarella. Pokella on viime vuosina lisätty resursseja myös opiskelijoiden ohjaukseen. Se on näkynyt edelleen valtakunnallisissa opiskelijapalautteissa, jotka ovat olleet hyviä.

-Hienoa, että olemme voineet palata normaaliin toimintaan korona-ajan jälkeen. Syksyllä ja nyt talvella on pystytty toteuttamaan normaalisti avoimet ovet kaikissa yksiköissämme eri paikkakunnilla. Lisäksi yläkoululaisten TET-jaksot Pokella toimivat kuten ennenkin, sanoo opinto-ohjaaja Maarit Ikonen.

Yhteishaku on peruskoulun päättävien hakeutumisväylä ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi jatkuva haku antaa mahdollisuuden hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden. Perustutkintojen lisäksi jatkuvan haun kautta haetaan ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Muita väyliä hakea opiskelemaan ovat oppisopimus ja työvoimakoulutus, johon haetaan TE-palvelujen kautta.

-Yhteishaussa meille tulee noin puolet tutkintojen suorittajista. Loput hakeutuvat jatkuvan haun kautta perus- ja muihin tutkintoihin, sanoo Maarit Ikonen.

Viime vuonna Pokelle haki yhteishaussa 595, joista ensisijaisia hakijoita oli 314.

 

Joko olet valinnut oman alasi? Lue lisää, yhteishausta, perustutkinnoista ja lataa hakijan opas!

Kurkkaa myös Venlan opiskelupäivään!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Ysiluokka lopuillaan ja tulevaisuus mietityttää? 5 syytä miksi hakea opiskelemaan juuri POKElle!

Huomio ysiluokkalainen, tämä blogi on sinulle! ❤️

Lisätietoja: opinto-ohjaaja Maarit Ikonen, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, p. 040 0646 718