selaa koulutuksia
Työelämäpalvelut

3 vinkkiä henkilöstön osaamisen kehittämiseen

Työelämä, työnteko ja työn merkitys ovat myllerryksessä. Siitä merkkinä ovat alalla kuin alalla kehittyvä digitalisaatio sekä ammateissa ja työtehtävissä tapahtuneet muutokset. Jatkuvan muutoksen keskellä yksi on kuitenkin varmaa: henkilöstö on lähes poikkeuksetta yrityksen suurin voimavara ja osaavien työntekijöiden avulla myös yritys voi loistaa. Kuinka me Pokella olemme mukana tukemassa ja kehittämässä työelämää, yritysten henkilöstöä ja osaamista? Lue lisää, niin kerromme!

Erilaisia koulutusmahdollisuuksia yrityksen tarpeisiin räätälöityinä

Tiesitkö, että tarjoamme kattavasti erilaisia koulutus- ja kehittämismahdollisuuksia myös yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin? Tai oletko itse pohtinut, kuinka voisit tarjota työntekijöillesi mahdollisuuden vahvistaa osaamista tai ottaa aivan uusi ala haltuun? Tässä meidän vinkkimme:

1. KOKONAINEN TUTKINTO TAI TUTKINNON OSA OSAAMISEN TUEKSI

Yksi väylä on tarjota työntekijöille mahdollisuus oman osaamisen kehittämiseen oman työn ohessa Poken kattavan koulutustarjonnan kautta. Tänä päivänä opiskelu on monimuotoisempaa ja joustavampaa, kuin koskaan aikaisemmin. Tutkinto-opiskelukaan ei siis enää vaadi, että opiskelijan täytyy olla joka arkipäivä paikan päällä koululla. Yhä useampi tutkinto sisältää lähi-, etä- ja verkko-opetusta, jotka mahdollistavat opiskelun myös työnteon ohessa. Mitä Pokessa voi opiskella?

“Tarjoamme eritasoisia tutkintoja, kuten perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja” kertoo Poken kaupan ja hallinnon alojen asiakkuusvastaava Maarit Ikonen. Me Pokella koemme tärkeäksi, että pystymme sovittamaan yhteen koulutukseen hakevan henkilön tilanteen ja taustan suoritettavien opintojen kanssa. Laajan osaamispohjan alalle luovan perustutkinnon lisäksi ammattitutkinnot tarjoavat työelämän tarpeiden mukaan kohdennettua ammattitaitoa. Ne sopivat erinomaisesti jo alalla työskenneelle henkilölle osaamisen syventämiseen. Ammattitutkinto on mahdollista suorittaa joko kokonaan tai valita vain yksittäisiä tutkinnon osia – nimenomaan tarkempaan tarpeeseen. Voisiko esimerkiksi joku näistä tutkinnoista tai tutkinnon osista hyödyttää yrityksesi osaamista:

⭐️ Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen, liiketoiminnan ammattitutkinnon osa
⭐️ Markkinointiviestinnän toimeksianto, liiketoiminnan ammattitutkinnon osa
⭐️ Henkilöstötyö, Lähiesimiestyön ammattitutkinnon tutkinnon osa

Erikoisammattitutkinnot sopivat Ikosen mukaan henkilölle, jolla on jo vankkaa kokemusta alalta ja jatkokouluttautumisen näkökulmana on vaikkapa oman työyhteisön kehittäminen tai asiantuntijatehtävät. Poken koulutustarjonnasta kannattaa tutustua esimerkiksi näihin:

⭐️ Työnjohtaja – Tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto
⭐️ Henkilöstön osaamisen kehittäminen, liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon osa
⭐️ Kustannuslaskenta, liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon osa 

Erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia löytyy jokaiselle!

2. TUKEA REKRYTOINTIIN JA UUDEN OSAAMISEN TUKEMISEEN

Pokella järjestetään eri alojen työvoimakoulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa. Teknisten alojen asiakkuusvastaava Olavi Piispanen kertoo, kuinka yhteistyön avulla järjestetään muun muassa rekrytointikoulutuksia: “Järjestämme yrityksen rekrytointitarpeeseen vastaavia koulutuksia, jotka syntyvät esimerkiksi tuotannon muutoksesta tai laajentamisesta. Tässä kolmen kimpassa mukana ovat ELY-keskus rahoittajana, opiskelijat TE-palveluiden kautta ja me koulutuksen järjestäjänä”.

Sanotaan, että työtä oppii tekemällä ja olemme siitä samaa mieltä. Työelämän ja tulevaisuuden osaajien yhdistäminen onnistuukin tehokkaasti ottamalla alan opiskelija työpaikallesi joko koulutus- tai oppisopimuksen kautta. Työpaikka tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden oppia, mutta toisaalta opiskelija tuo myös yritykseen uusia näkökulmia ja osaamista. Toisaalta oppisopimuskoulutusta voi tarjota myös jo teillä olevalle työntekijälle, joka siis suorittaa oppimisen suoraan oman työn ohessa. 

“Usein ei tiedetäkään, että oppisopimuskoulutuksia voidaan sopia myös vakituisessa työsuhteessa oleville ja yrittäjille”, Ikonen kertoo. Oppisopimuskoulutus suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti ja toteutetaan pääosin käytännön työelämässä, jota täydennetään Poken järjestämillä opinnoilla. Oppisopimuksella voidaan opiskella perus-, ammatti-, erikoisammattitutkintoja tai niiden osia.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta!

3. HENKILÖSTÖN OSAAMISEN KARTOITTAMINEN JA KEHITTÄMINEN

Koulutuksen ei aina suinkaan tarvitse olla kokonainen tutkinto, vaan yrityksen tarpeeseen voidaan räätälöidä täsmäkoulutusta. Piispanen kuvaa täsmäkoulutusta loistavaksi vaihtoehdoksi silloin, kun yrityksen toimintoja kehitetään vaikkapa uusien teknologioiden käyttöönoton yhteydessä. “Tarjoamme kilpailutuksen kautta asiantuntijoita yritysten henkilöstön kehittämiseen ELY – rahoitteisesti.” 

Kaikista tutkinnoista voi suorittaa vain esimerkiksi osan, joka vastaa tiettyyn osaamisen puutteeseen. Lisäksi Pokella järjestetään lyhytkoulutuksia ketterästi ympäri vuoden. “Tarjoamme erilaisia pätevyys- ja korttikoulutuksia, jotka toteutetaan lyhytkoulutuksina 1-3 päivän aikana. Esimerkkejä tällaisesta ovat ensiapuvalmiudet tai työturvallisuuskortti”, Piispanen täydentää.

>> Katso kaikki lyhytkurssit tästä!

Työelämäpalvelujemme kautta autamme yrityksiä myös mm. tarjoamalla osaamiskartoituksia, koulutus-ja kehittämissuunnitelmia sekä erilaisia koulutuksia ja valmennuksia, jotka suunnitellaan työpaikan toivomusten ja osaamistarpeen mukaan. Käytössänne on laaja yhteistyöverkosto omien asiantuntijoidemme lisäksi. Kaikki työelämäpalvelut löydät täältä!

Osaamisen kehittäminen kannattaa aina💡

“Hakeuduitpa sitten yksilönä tai työporukassa koulutuksiimme, suunnittelemme ja toteutamme koulutuksen yhteistyössä asiakkaan tarpeet huomioiden” kertoo Ikonen. ”Poke on apuna kaikessa henkilöstön kehittämisessä. Tarjoamme asiantuntemustamme esimerkiksi koulutuksen rahoituskysymyksiin ja teemme helpommaksi koulutuksen suunnittelun”, Piispanen kertoo.

Poken koulutustarjonnasta löytyykin jokaiselle jotakin. Olitpa sitten ammatinvaihtaja, työtön työnhakija,  työntekijä, työnantaja tai yrittäjä – osaamiseen satsaaminen kannattaa. Pokelle on helppo tulla ja vielä helpompi olla. Vaikein päätös kenties onkin valita, mitä kattavasta koulutustarjonnasta haluaa itselleen tai työntekijöilleen valita. Tähän kysymykseen tarjoamme mielellämme apua.

“Meillä toimii hyvin jatkuvan haun periaate, sillä olemme ketterä ja pieni oppilaitos, joka pystyy ottamaan opiskelijoita joustavasti” kertoo Ikonen. Hänen mukaansa yksi Poken eduista onkin se, että toimimme Pohjoisen Keski-Suomen alueella usealla paikkakunnalla ja meille on helppo tulla kauempaakin opiskelemaan. Myös Piispanen on samoilla linjoilla: “Meillä on toimipisteitä Saarijärven Tarvaalassa, Viitasaarella, Laukaassa ja Äänekoskella, ja tilanteen vaatiessa voimme jalkautua muullekin paikkakunnalle. Olemme ketterä ja sujuva organisaatio, jolla on vankka tuntemus toimintaympäristöstä”.

Henkilöstön kehittämisessä ei siis kannata keskittyä vain puuttuvien tietojen paikkaamiseen. Työyhteisöissä piilee valtaisa määrä osaamista ja kyvykkyyttä, jota ei välttämättä ole vain osattu ottaa käyttöön. Poke auttaa tiedostamaan ja vapauttamaan yrityksen ja sen henkilöstön sisäiset voimavarat, ja näin nostamaan liiketoiminnan tuloksellisuuden uudelle tasolle. “Elämä on jatkuvaa oppimista ja kouluttautumisen hyöty tulee koettua aina jossakin vaiheessa. Osaaminen ei mene koskaan hukkaan!,”, kiteyttää Piispanen, jolla itselläänkin on takataskussa useampi eri koulutus.

Ja kuten meillä kuuluu sanoa: tunne rajasi. Sitten riko ne. 🔥

Ota siis yhteyttä Työelämäpalveluihimme, niin etsitään parhaat ratkaisut juuri teille!

040 7120 923 & myynti@poke.fi

_________________
Lue lisää Poken Digilabista ja yhteisöllisestä työtilasta ÄäneHubista!
Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke