selaa koulutuksia
Yritysyhteistyö

AGCO Suomi kouluttaa myyjät Pokella – ammattitaito näkyy myös tuloksissa

Tiesitkö, että Poke tekee tiiviisti yhteistyötä myös yritysten kanssa? Koulutamme osaajia niin lyhytkoulutusten, perustutkintojen, oppisopimuksen kuin lyhytkurssienkin avulla, tarjoamme osaamiskartoituksia sekä konsultointia yritysten tarpeiden mukaan. Olemme kouluttaneet esimerkiksi AGCO Suomen varaosamyyjiä ja myymäläpäälliköitä myynnin ja markkinoinnin saralla tarjoamalla oppisopimuksella suoritettavaa liiketoiminnan ammattitutkintoa. Koulutuksen merkitys on näkynyt myös tuloksissa.

Puolessatoista vuodessa liiketoiminnan ammattitutkinto haltuun

Pokella ja AGCO Suomella on takanaan pitkäaikainen yhteistyö osaajien kouluttamisessa: AGCO Suomi on kouluttanut varaosamyyjiä ja myymäläpäälliköitä Pokella myynnin osaajiksi vuodesta 2015 alkaen. Marraskuussa Pokella aloitti jo kuudes ryhmä agcolaisia. Opiskelijat tulevat eri puolilta Suomea AGCOn toimipisteistä aina pariksi päiväksi kerrallaan Äänekoskelle opiskelemaan liiketoiminnan ammattitutkinnon myynnin ja markkinoinnin osaamisalaa. Lähijaksoja on kuusi ja yhteensä koulutus kestää puolitoista vuotta. Koulutus antaa paljon eväitä myyntityöhön usein teknisen taustan omaaville myyjille ja myymäläpäälliköille:

“Monella meidän varaosamyyjistämme ja myymäläpäälliköistämme on teknisen alan koulutus tai muu osaaminen traktoreista ja maatalousteknologiasta, mutta ei liiketoiminnan koulutusta”, kertoo AGCO Suomen pohjoisen Suomen aluepäällikkö Teemu Leinonen.

Työntekijät ovat taustaltaan esimerkiksi koneasentajia, automekaanikkoja, agrologeja ja logistiikka-ammattilaisia. AGCO Suomella on varaosamyymälöitä parikymmentä eri puolilla maata, ja koulutusta tarjotaan uusille, vasta aloittaneille työntekijöille.

>> Tutustu kaikkiin tarjoamiimme ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin

>> Tarve lyhyemmälle koulutukselle? Lyhytkursseja ympäri pohjoista Keski-Suomea!

Räätälöity koulutus takaa juuri oikeanlaiset opit

Kuten tavallisesti yritysyhteistyössä, myös AGCO Suomen kanssa koulutus on räätälöity juuri heidän työntekijöidensä osaamiseen ja yrityksen tarpeisiin sopivaksi.

“Haluamme antaa kaikille mahdollisuuden opiskeluun. Myynnin koulutus Pokella on toiminut hienosti puolin ja toisin. Koulutus on räätälöity meille ketterästi ja meidän toiveitamme sisällöistä ja aikatauluista on kuunneltu. Koulutuksessa opitaan paitsi myyntiä myös esimerkiksi talousasioita. Lisäksi meidän omat asiantuntijamme sekä asiakkaamme vierailevat luennoimassa lähipäivissä”, kertoo Leinonen opinnoista.

Teemu Leinonen on itsekin opiskellut Pokella myynnin ammattitutkinnon. Hän oli mukana ensimmäisessä ryhmässä, joka alkoi vuonna 2015. Työnantaja kustantaa matkat, ruuat ja yöpymiset hotellissa, ja opiskelupäiviltäkin saa palkan. Opiskelu tapahtuu oppisopimuksella omassa työssä – eli hyvin käytännönläheisesti. Leinonen pitää lähipäivien merkitystä tärkeänä:
“Verkostoituminen on yksi tärkeä osa tätä opiskelua. Koska myyjät ovat eri puolilla Suomea, he näkevät harvoin toisiaan. Siksi myös ruokailut ja vapaa-aika iltaisin on tärkeää tutustumista ja verkostoitumista”.

Koulutuspäivissä on mukana aina myös aluepäällikkö: Pohjois-Suomen aluepäällikkö Leinonen, Väli-Suomen aluepäällikkö Susanna Arisalo ja Etelä-Suomen aluepäällikkö Pekka Piirainen ovat mukana kuudennen ryhmän lähipäivissä. He kiittelevät työntekijöitä innokkaasta opiskelusta. Kaikki ovat aina valmistuneet, ja tutkinto on tuonut itsevarmuutta tekemiseen sekä kokonaisnäkemystä liiketoimintaan.

“Näyttötilaisuuksissa on ollut hienoa huomata, kuinka opiskelijat osaavat kertoa oppimistaan asioista”, sanoo Leinonen iloisena.

“On myös tärkeää, että teoria sidotaan käytäntöön. Eli on motivoivaa oivaltaa, miten joku teoria-asia konkretisoituu omassa työssä”, Arisalo täydentää.

>> Tutustu kaikkiin Poken yrityspalveluihin

Koulutus näkyy myös yrityksen tuloksessa

Työantajan satsaus uusien työntekijöiden kouluttamiseen näkyy myös yrityksen tuloksessa. Osaamisen kehittäminen on näkynyt heti varaosamyynnissä:

“Huomasimme koulutuksen merkityksen myös tuloksessa. Varaosamyynti on lähtenyt kasvuun ja sitä kautta kannattavuutemme on kasvanut”, sanoo Arisalo tyytyväisenä.

AGCO-konserni on maailman kolmanneksi suurin maatalouskoneiden suunnittelija, valmistaja ja myyjä. AGCOn avainbrändejä ovat Valtra- ja Fendt-traktorit, joiden myynnistä, huollosta ja varaosista vastaa Suomessa AGCO Suomi Oy.

Kohti kehittävää työelämää. Ja sen yli! Kouluta ja kehitä työntekijöidesi osaamista Pokella!

_________________

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Poken yrityspalvelut: tutustu palveluihin!
POKE yrityksille: millaista yhteistyötä ammattiopisto voisi tarjota juuri teidän yrityksellenne?
Työllistyminen häämöttää heti valmistumisen jälkeen – Metsä Group ja POKE syventävät yhteistyötään