selaa koulutuksia
Yritysyhteistyö

Työllistyminen häämöttää heti valmistumisen jälkeen – Metsä Group ja POKE syventävät yhteistyötään

Metsä Group ja Poke ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä. Meiltä valmistuu Metsä Groupille uusia ammattilaisia, ja Metsä Group haluaa olla tiiviisti mukana kehittämässä työnantajan ja oppilaitoksen välistä yhteistyötä – näin seutukunta pysyy elinvoimaisena ja uusia osaajia saadaan tarvittaviin rooleihin.

“Haluamme varmistaa tulevaisuuden osaajien eli työntekijöiden saamisen. Vastavuoroisesti tarjoamme opiskelijoille selkeää urapolkua”

Näin toteaa Metsä Groupin Äänekosken kartonkitehtaan henkilöstöpäällikkö Reetta Punta, kun häneltä kysytään tärkeintä syytä Metsä Groupin ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston eli POKEn yhteistyölle. Yhteisiä intressejä työnantajalla ja oppilaitoksella on tietysti muitakin. Punnan mukaan Ääneseudun yleinen vetovoima on tärkeää molemmille.

“Metsä Groupin rooli paikallisena toimijana on tässä tietysti iso. Me haluamme, että seutukunta pysyy elinvoimaisena. Tällöin oppilaitoksiin riittää opiskelijoita, jotka voivat olla meidän tulevaisuuden työntekijöitämme. Vetovoimainen alue on win-win-tilanne sekä Metsälle että POKElle – ja tietenkin myös lähialueen kunnille.”

Korona-aikana Metsä Groupin ja POKEn yhteistyö hyytyi hetkellisesti, koska tehdasalueelle ei saanut ottaa harjoittelijoita. Nyt yhteistyötä on jälleen tiivistetty. Käytännössä se tarkoittaa työnantajan ja oppilaitoksen aktiivisempaa vuorovaikutusta, Metsä Groupin esittäytymistä POKElla ja harjoittelujaksojen tarjoamista opiskelijoille entistä enemmän. Toiminta on myös aiempaa suunnitelmallisempaa.

“Tästä haluamme kiittää POKEa, että toimintaa on lähdetty tekemään suunnitelmallisesti. Nyt meillä on olemassa yksityiskohtainen vuositason suunnitelma, jonka avulla varmistamme, että suunnitellut asiat myös toteutuvat. Toivomme edelleen niin opiskelijoiden kuin opettajienkin aktiivista vierailua tehdasalueellemme”, Punta hymyilee.

Metsä Group haluaa olla mukana kehittämässä opiskeluiden työelämälähtöisyyttä ja myötävaikuttamassa siihen, etteivät työnantaja ja oppilaitos elä eri maailmoissa. Tärkeänä osana Metsän ja POKEn yhteistyötä on lanseerattu Metsän polku, jolla pyritään mahdollistamaan alaikäistenkin pääsy työharjoitteluun sekä kesätöihin. Opiskelijoille kirkkaimpana päämääränä valmistumisen jälkeen horisontissa häämöttää työllistyminen.

“Metsän polku on selkeä polku työllistyä meille. Tätä polkua haluamme luoda prosessiteollisuutta-, sähkö- ja automaatioalaa sekä kone- ja tuotantotekniikkaa opiskeleville nuorille”, toteaa henkilöstöpäällikkö Reetta Punta.

Pokelle voi hakeutua opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden jatkuvassa haussa, joten myös aikusopiskelijoilla on mahdollisuus päästä työharjoitteluun Metsä Groupille.

Kohti kehittävää työelämää. Ja sen yli! Onko kouluttaminen, kehittäminen tai rekrytointi ajankohtaista? Pokelta hoituu!

_____________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Poken yrityspalvelut
POKE yrityksille: millaista yhteistyötä ammattiopisto voisi tarjota juuri teidän yrityksellenne?
AGCO Suomi kouluttaa myyjät Pokella – ammattitaito näkyy myös tuloksissa