selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Erä- ja luonto-opas - Luontoalan ammattitutkinto

järjestämispaikkakunta
Saarijärvi
opiskelun ajankohta
12.8.2024 - 29.5.2026
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
1.2.2024
haku päättyy
31.12.2024

Kuvaus

Erä- ja luonto-oppaan koulutus antaa ammattilliset perusvalmiudet ja osaamisen erä- ja luonto-opastuksen osaamisalalle. Koulutus toteutetaan Tarvaalan Biotalouskampuksella sekä maastossa eri puolella Suomea / Pohjolaa.

Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut erä- ja luonto-opas hallitsee tuotteistamisprosessin luontoalan palveluun tai tuotteeseen. Hän osaa suunnitella, valmistella ja johtaa retkiä, vaelluksia ja tapahtumia. Hän pärjää eräolosuhteissa kaikkina vuodenaikoina, osaa valita sopivat varusteet itselleen ja ryhmälleen sekä huolehtia turvallisuudesta. Hänellä on valmiudet itsensä työllistämiseen niin yrittäjänä kuin oppaana toisen palveluksessa.

Lue lisää: Erä- ja luonto-opaskoulutus

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus on tarkoitettu jo matkailupalveluissa työskenteleville tai alalle hakeutuville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan asiakaspalvelun, tuotteistamisen, markkinoinnin ja luonto-ohjelmapalveluiden tehtävissä. Luonnossa liikkumisen harjaannuttaminen ja luonnontuntemus ovat tärkeä osa opintoja.

Koulutuksessa opit mm:

- tuotteistamaan ja myymään luontoelämyksiä
- soveltamaan tietoa luonnosta
- toimimaan luontoympäristössä kaikkina vuodenaikoina
- käyttämään oppimiasi erätaitoja asiakkaiden viihtymiseen ja turvallisuuden takaamiseen
- valmistamaan ruokaa luonnossa paikallisista raaka-aineista ja luonnon antimista
- liikkumaan luonnossa asiakkaiden kanssa sujuvastai eri menetelmillä (patikointi, hiihtovaellukset, lumikenkäily, retkimelonta, maastopyöräily, retkiluistelu ym.)
- hallitsemaan yritystoiminnan ja yrittäjyyden perusasiat

Voit muodostaa valinnaisista tutkinnon osista itsellesi sopivan opiskelupolun luontoalan työtehtäviin. Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua osoitteessa: https://eperusteet.opintopolku.fi

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Luontoalan ammattitutkinto suoritetaan osallistujan itse suunnittelemilla näytöillä omalla työpaikalla tai itse myytyinä ohjelmapalveluina. Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

500 euroa

2 vuotta