selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto voi viedä uraa uuteen suuntaan osa 2: Kenelle sopii ja mitä opiskelu vaatii?

Oletko miettinyt osaamisesi kehittämistä tai uutta suuntaa uralle? POKEn ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sopivat jo olemassa olevaa osaamista omaaville. Opettajamme kertovat kahden blogin sarjassa kaiken, mitä sinun tulisi tietää ammatti- ja erikoisammatittutkinnoista ja niiden opiskelusta! Tässä blogissa tutustutaan tarkemmin siihen, kenelle ammattitutkinnot sopivat ja millaista opiskelu on.

Kenelle ammattitutkinnot sopivat ja mitä hyötyä opinnoista on?

Liiketalouden opettajamme Hanna Martikaisen mukaan ammattitutkinnot sopivat sellaisille henkilöille, jotka haluavat oppia uutta käytännönläheisesti ja työtä tehden. Työpaikalla tehtävä oppiminen on isossa roolissa ja työssä hankittavaa osaamista kertyy opintojen rinnalla paljon teoriaopintojen jäädessä vähemmälle. Hanna haluaa korostaa, että mikäli tutkinnon tai niiden osien suorittaminen mietityttää, kannattaa POKEen olla yhteydessä matalalla kynnyksellä, sillä opinnot ovat aina räätälöitävissä omien tavoitteiden, toiveiden ja elämäntilanteen mukaan:

– Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä POKElle, koska voimme yhdessä miettiä polkua ja ammatillisen kasvamisen suuntaa. Tutkintojen kuvaustekstit eivät kerro välttämättä koko totuutta, sillä opintomme ovat aina räätälöitävissä!

Jos siis olet jo kerryttänyt osaamistasi työelämässä, voisi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon suorittaminen tai niiden yksittäisten osien opiskelu sopia sinulle! POKEn ammatti- ja erikoisammattitutkintoja opiskelemalla saa päivitettyä itselleen ajantasaisimmat teoreettiset ja lainsäädännölliset tiedot opiskelemastaan alasta. Myös eri aloilta tulevista opiskelukavereista on hyötyä käytännön työelämän esimerkkien kautta – ideat ja ajatukset lentelevät opintojen aikana usein puolin ja toisin.

Opiskelu on joustavaa ja onnistuu hyvin työn ohessa – hakea voi ympäri vuoden

Jatkuvan haun kautta voi hakea opiskelemaan ympäri vuoden ihan milloin vain ja usein opinnot voi suorittaa myös verkko- ja etäopintoina. POKElta saa ajankohtaista teoriaosaamista, mutta suuri osa opitaan työpaikalla tehden, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen lehtorimme Mika Sjöberg kertoo ja jatkaa:

– Mahdollisimman paljon pyritään pitämään opetusta verkon ja Teamsin kautta, mutta toki on päiviä, jotka vaativat läsnäoloa, jotta saadaan opetettua tekemistä käytännössä. Opetusta paikan päällä voi yhdessä tutkinnon osassa olla noin 6-15 päivää. Tämä on toki tutkintokohtaista, sillä alasta riippuen kaikkea osaamista ei välttämättä pysty hankkimaan pelkästään työpaikalla.

Tutkinnon suorittaminen oppisopimuksen kautta on opiskelijalle aina ilmaista. Jos työsopimuksessa on töitä viikossa vähintään 25 tuntia, voidaan työsopimuksen rinnalle tehdä myös oppisopimus. Omaehtoisena opinnot ovat maksullisia: koko tutkinto maksaa noin 350-400 euroa ja tutkinnon osat 100 eurosta 150 euroon.

– POKElla on se etu, että olemme pienehkö koulutuksen järjestäjä ja voimme siksi olla todella joustavia. Koulutukset rakennetaan aina henkilön tai yrityksen tarpeiden mukaan. Voidaan pohtia, suoritetaanko koko tutkinto vai jokin sellainen paketti, mikä ei välttämättä edes johda tutkintoon. Jos on tutkinnon alalta vahva osaaminen, on mahdollisuus tulla myös pelkästään näyttöihin ja suorittaa tutkinto sitä kautta. Henkilökohtaisella osaamisen kehittämisen suunnitelmalla varmistetaan jokaisen osaaminen tarkkaan ja pohditaan, mihin lähipäiviin ja koulutuksiin on järkevää sillä pohjaosaamisella osallistua, Mika muistuttaa.

Lue myös blogin ensimmäinen osa siitä, mitä ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat ja mitä koulutuksia POKE tarjoaa!

Kiinnostaisiko kehittää omaa uraa? Älä unta näe, tee siitä totta! 🔥

_________________________________

Seuraa meitä somessa @meollaanpoke. Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto voi viedä uraa uuteen suuntaan osa 1: Mikäs ihmeen ammattitutkinto?
Opiskele tutkinnon osa ja täydennä osaamistasi
Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta