selaa koulutuksia
Opiskelu

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, kuinka suuren osan elämästämme käytämme töissä? Karkeasti laskettuna täysipäiväinen työ vie vuorokaudestasi kolmasosan ja toisen kolmasosan käytät nukkumiseen. Käytät siis jopa puolet valveillaoloajastasi töissä, joten eikö sen ajan kannattaisi olla mahdollisimman mielenkiintoista ja palkitsevaa? Entäpä jos tekisit työarjestasi sinulle sopivampaa, maistuvampaa ja miellyttävämpää?

ÄLÄ UNTA NÄE. TEE SIITÄ TOTTA.

Vielä nykyäänkin alan vaihtaminen pitkänkin työuran jälkeen nähdään helposti negatiivisten lasien lävitse, vaikka tosiasiassa alan vaihtaminen tai oman osaamisen kartuttaminen ja monipuolistaminen saavat koko ajan isomman roolin nykypäivän pulssissa. Me Pokella emme näe uranvaihtoa tai suunnan muuttamista epäonnistumisena, riskinä tai virheenä, vaan rohkeutena ja järkevänä satsauksena tulevaisuutta varten. Nykypäivänä työurat kestävät useita vuosia pidempään ja maailma myös muuttuu nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. 

Tulevaisuus ei odottele ketään, vaan jokaisen tulee tehdä parhaansa pysyäkseen kehityksen kelkassa. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia eikä sen kanssa kannata vaipua epätoivoon – päinvastoin, tämä on vain mahdollisuus jollekin uudelle ja jännittävälle. Itsensä kehittäminen kannattaa aina. Kiinnostaisiko sinua syventää oman alan osaamistasi vai kutkuttaako kenties aivan uudet tuulet?

Olipa sinulla kumpi tahansa mielessä, meillä on ratkaisu tiedonnälkääsi!

HALUATKO TÄYDENTÄÄ NYKYISTÄ OSAAMISTA?

Oletko unelmiesi työympäristössä töissä, mutta oma toimenkuva kyllästyttää? Kaipaatko uusia haasteita, työkaluja ja toimintatapoja arkeesi? Kliseistä kyllä, mutta oman osaamisen kehittäminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Kun kaipaat uutta intoa tekemiseesi, tai haluat päivittää osaamistasi, ammattitutkinto voisi olla oikea valinta sinulle. Ammattitutkinnossa osoitetaan työelämän tarpeiden mukaisesti kohdennettua ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Ammattitutkintojen vaatima osaaminen osoitetaan näytöissä käytännön työtehtävissä. Tarvittava osaaminen on hankittu tai hankitaan alan työkokemuksella ja teoriaopinnoilla. Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Toinen sinua kiinnostava koulutuspolku voisi olla erikoisammattitutkinnot.  Haluaisitko saada esimerkiksi valmiudet toimia vaativissa henkilöstöhallinnon esimies- tai asiantuntijatehtävissä tai vastuualueellesi esim. tuotannon, asiakaspalvelun, laadunhallinnan tai projekti- ja henkilöstöhallinnan johtamista? Erikoisammattitutkintojen näytöissä osoitetaan alan vaativimpien työtehtävien hallintaa sekä esimiestaitoja. Tarvittava osaaminen on hankittu tai hankitaan alan työkokemuksella ja teoriaopinnoilla. Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin. 

KOKONAAN UUSILLE LADUILLE?

Joka päivä töihin lähdettäessä ei tarvitse hihkua riemusta, mutta kun päivät ja vuodet alkavat sekoittua toisiinsa ja työ aiheuttaa enemmän turtumusta ja ahdistusta tulevaisuudesta kuin intoa, on aika uskaltaa raottaa mahdollisuuksien verhoa ja pohtia: olisinko onnellisempi tehdessäni työkseni jotain muuta? Muista, että aina voi kokeilla – enemmän häviää, jos ei uskalla ottaa riskiä. Voit myös kysyä itseltäsi, että jos ei tässä elämässä, niin milloin sitten? 

Jos mietit kokonaan uutta polkua elämällesi, perustutkinto voisi olla sinun valintasi. Haluaisitko työskennellä tulevaisuudessa esimerkiksi 🍽 kokkina, 💇🏼‍♀️ parturi-kampaajana, ❤️ lähihoitajana tai esimerkiksi 💎 asiakaspalvelun, myynnin, markkinointiviestinnän tai taloushallinnon tehtävissä? Voit hypätä suoraan työelämään tai hakeutua tutkinnon jälkeen opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Ammatillista osaamista voi myöhemmin syventää suorittamalla ammatti- tai erikoisammattitutkintoja. 

MENIKÖ SE HAKUAIKA JO? 

Ei missään nimessä! Vaikka toisen asteen opiskelijoille tarkoitettu yhteishaku on mennyt, opiskelemaan voi hakea silti. Jatkuvan haun kautta voit hakeutua opiskelemaan joustavasti ympäri vuoden niin ammatilliseen perustutkintoon, ammattitutkintoon, erikoisammattitutkintoon kuin haluamaasi tutkinnon osaankin. Jos et vielä tiedä, mikä olisi sinulle soveltuvin tutkinto, voit jättää avoimen hakemuksen ja autamme sinua sopivan vaihtoehdon löytämisessä.

Pokella on kaikki polut auki. Minne tahansa. Lue lisää ja hae nyt!

_________________

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke.