selaa koulutuksia
Perustutkinto

Kokki - Ravintola- ja cateringalan perustutkinto

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
9.8.2023 →
opiskelun laajuus
180 osaamispistettä
haku alkaa
22.12.2022
haku päättyy
31.12.2023

Kuvaus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa ammatilliset perusvalmiudet ja osaamisen ravintola- ja catering-alalle.

Suoritettava tutkinto:
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Mikä on kokki?

Kokki on ruokapalvelun ammattilainen, joka toimii ruuanvalmistuksen ja asiakaspalvelun suunnittelu-, toteuttamis- ja myyntitehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa ja julkisen sektorin toimipaikoissa. Hän toimii laatutietoisesti, kannattavasti, tuloksellisesti ja hygieniavaatimusten sekä kestävän toimintatavan mukaisesti. Hän osaa valmistaa maukasta, terveellistä ja ravitsevaa ruokaa huomioiden erityisruokavaliot ja asiakkaiden tarpeet. Hän osaa laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle.

Kokin työtehtävissä edellytetään myönteistä palveluasennetta, yhteistyökykyä, omatoimisuutta, joustavuutta ja ripeyttä sekä hyvää käytöstä ja siisteyttä.

Koulutus on tarkoitettu jo ravitsemisalalla työskenteleville tai alalle hakeutuville, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja ammattitaitoaan ruuanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä.

Koulutuksessa opit:
• ruuanvalmistusta
• leivontaa
• lounasruokien valmistusta
• annosruokien valmistusta
• tilausruokien valmistusta
• asiakaspalvelua ja tarjoilua
• myynti- ja kassatoimintoja

Voit muodostaa valinnaisista tutkinnon osista itsellesi sopivan opiskelupolun esimerkiksi suurkeittiön, a la carte-ravintolan, kahvilan tai pikaruokapalvelun työtehtäviin.

Tutkintoon ja sen koko sisältöön voit tutustua tästä

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa. Kartoituksen pohjalta jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Ravintola- ja catering-alan osaaminen osoitetaan näytöissä. Kysy myös opiskelumahdollisuutta työttömyysetuudella tai oppisopimuksella.

Koulutus on maksuton. Opiskelijoilla on mahdollisuus saada Kelan opintotuki.

Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.