selaa koulutuksia
Opiskelu

Päiväni POKElla: Venla kertoo millaista on opiskella merkonomiksi

Millaista opiskelu POKElla on ihan käytännössä? Opiskelemaan hakiessa tai uutena opiskelijana saattaa pohtia, mitä päivät pitävät sisällään, millainen yhteishenki koulussa on tai mitä aiheita kursseilla käydään läpi. Nyt pääset lukemaan, millaista opiskelu on meillä opiskelevien silmin. Ensimmäisenä omasta tavallisesta päivästään POKElla ja mietteitä koulunkäynnistä pääsee kertomaan merkonomiksi opiskeleva 20-vuotias Venla Lindberg. 👉🏻

Teoriaa tietokoneella, käytäntöä työssä oppimalla ja virtaa kahvilla ☕️

Venla Lindberg opiskelee POKElla Äänekosken Opinahjon kampuksella liiketoiminnan perustutkintoa eli hän valmistuu pian merkonomiksi. Juuri nyt Venla on suorittamassa opintoihin kuuluvaa työharjoittelujaksoa Äänekosken Kesport -urheilukaupassa. POKElla jokaiseen tutkintoon kuuluu työelämässä tapahtuvaa osaamisen hankkimista. Tämä varmistaa, että osaaminen on ajantasaista ja vastaa työelämän vaatimuksia. Tällä hetkellä Venlalla ei siis ole tavallisia koulupäiviä, vaan opiskelu koostuu harjoittelupaikkana toimivassa Kesport-urheilukaupassa työskentelystä ja sitä kautta oppimisesta. “Koulussa on ihan mukavaa, mutta työharkassa pääsee tekemään jotain konkreettista ja saa käytännön kokemusta, josta opin parhaiten”, Venla tuumii.

Kesportilla Venlan päivään voi sisältyä esimerkiksi asiakaspalvelua sekä visuaalista suunnittelua ja esillepanoa. “Visuaalinen suunnittelu ja esillepano on ehdottomasti mun juttu! Parasta on, kun tulee erilaisia sesonkeja, ja pääsee pistämään uudet tuotteet nätisti asiakkaille nähtäväksi. Tulee myös bongattua hyvät tuotteet, kun tietää millaista tavaraa omalla harjoittelupaikalla on myynnissä.” Työelämässä oppimisen jaksolla jokainen päivä on erilainen ja se on Venlan mielestä parasta: “Saan tehdä töitä mukavien ihmisten parissa ja tietty oppia samalla uutta. On mukavaa, kun myytävät tuotteet on saanut pistää ihan itse esille asiakkaita varten.”

Vaikka esimerkiksi asiakaspalvelua opetellaan tunneilla, oppii sitä parhaiten käytännössä tekemällä. Venlan mielestä asiakaspalvelussa parasta ovat tyytyväiset asiakkaat: “Asiakkaiden palveleminen on parasta silloin, kun löydämme juuri sopivan tuotteen ja asiakas lähtee kaupasta tyytyväisenä. Silloin tulee itsellekin hyvä mieli, kun tietää että olen osannut auttaa. Hyvä fiilis tarttuu ja siksi yritän palvella asiakkaita aina hymy huulessa.” 😊

Venlan mielestä on hyvä, että POKElla on paljon työharjoittelua. “Kun tekee harjoitteluja monissa eri paikoissa, voi sieltä löytää oman juttunsa ja miksei vaikka tulevan työpaikankin.” Jos Venla ei olisi työelämässä oppimisen jaksolla, sisältäisi tavallinen merkonomiopiskelijan päivä paljon opiskelua tietokoneella: “Opiskelemme esimerkiksi erilaisten tietokoneohjelmien käyttöä, asiakaspalvelua tai visuaalista myyntiä. Olen oppinut miten esimerkiksi budjetoidaan ja kuinka asiakkaita tulisi palvella. POKElla hienoa on, että myös etäpäivinä pääsee käyttämään koulun tiloja ja koneita opiskeluun.” Venlan mukaan koulupäivät saattavat sisältää myös sellaisia kursseja, mitä kaikki alasta riippumatta opiskelevat. Tähän kuuluvat esimerkiksi kielten opinnot.

Lue lisää työelämässä tapahtuvan osaamisen hankkimisesta POKElla >>

Kun opiskelupäivänä tauon aika koittaa, suuntaa Venla koulun kahvilaan, joka on suosittu paikka vaihtaa kuulumisia kavereiden kanssa. “Tauot vietän aina oman koulun kahvilassa, jossa on mukava tavata kavereita ja saa pienen breikin opiskelusta. Kummasti sujuu opinnot paremmin, kun saa hörpätä kupin kahvia välissä. Silloin tällöin lähtee matkaan myös pulla tai pala kakkua.”

“POKElla koulunkäynti on joustavaa ja opetus tasokasta”

POKElla jokaiselle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli opinnot on mahdollista räätälöidä oman elämäntilanteen mukaan. Opettajat ja henkilökunta pitävät huolen, että ammattitaito kehittyy eikä yksin tarvitse jäädä. Pienen oppilaitoksen etuna on hyvä yhteishenki ja laadukas opetus. Samoilla linjoilla on myös Venla:

“POKElla koulunkäynti on joustavaa ja opetus tasokasta, sillä opettajat ovat hyviä. POKElla on tosi hyvä yhteishenki, koska koulu on niin pieni. On myös hyvät mahdollisuudet vaikuttaa asioihin, sillä meillä on aktiivinen oppilaskunta, joka toteuttaa toiveita matalalla kynnyksellä.”

Ammattiopistossa opiskelu antaa hyvät mahdollisuudet niin suoraan työelämään hyppäämiselle kuin jatko-opinnoillekin. Venlan haaveena on lähteä jatko-opiskelemaan markkinointia, johon merkonomiopinnot antavat hyvät valmiudet. Sitä ennen Venla kuitenkin viimeistelee opintonsa ja valmistuu POKElta merkonomiksi! 👩🏼‍💻 “On mielestäni tosi mahtavaa opiskella juuri tätä alaa”, hän iloitsee.

Mitä sinä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Toisen asteen yhteishaku on 21.2.-21.3.2023. Tulisiko sinusta merkonomi vai jotain muuta? Älä unta näe. Tee siitä totta. Pysy kuulolla, sillä kuulet seuraavien kuukausien aikana lisää opiskelijoidemme tavallisesta päivästä meillä!

Käy tutustumassa koulutuksiin >>

_________________

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Ysiluokka lopuillaan ja tulevaisuus mietityttää? 5 syytä miksi hakea opiskelemaan juuri POKElle!
Lukio, ammattiopisto vai molemmat?
Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta