selaa koulutuksia
Yhteishaku

Ysiluokka lopuillaan ja tulevaisuus mietityttää? 5 syytä miksi hakea opiskelemaan juuri POKElle!

Peruskoulu on päättymässä ja pää saattaa olla vielä pyörällä tulevaisuuden suhteen. Mietitkö esimerkiksi seuraavia: “Mikä minusta tulee isona? Mitä haluaisin tehdä? Mikä on minun juttuni? Minne hakea?”. Ysiluokan lopulla ollaan isojen kysymysten äärellä, sillä toisen asteen opiskelupaikan valinta vaikuttaa elämän suuntaan merkittävästi – mutta muistathan, ettei kuitenkaan lopullisesti. Oletko pohtinut ammatilliseen oppilaitokseen hakemista? Me kerromme sinulle 5 syytä, miksi sinun kannattaisi hakea opiskelemaan juuri POKElle. ❤️

1. PIENEN KOULUN EDUT

Pienenä oppilaitoksena olemme ketterä ja lämminhenkinen paikka opiskella. POKElla et ole vain opiskelija – olet sinä. Koska ryhmäkokomme ovat pienempiä, saa meillä laadukasta ja yksilöllistä opetusta. Henkilökuntamme pyrkii tukemaan sinua eri elämäntilanteet huomioiden, olit sitten ensimmäistä vuotta aloitteleva tai opintojasi viimeistelevä. Yksin ei tarvitse jäädä, jos esimerkiksi opinnot meinaavat jumittaa, sillä osaavat opettajamme ja kasvatusohjaajamme pitävät sinusta kyllä huolen. Ohjaus on yksilöllistä ja sinun toiveesi otetaan huomioon. Pienten ryhmäkokojen ansiosta olemme korona-aikanakin pystyneet järjestämään myös lähiopetusta ja pyrimme tähän tulevaisuudessakin. Voit siis olla huoletta, sillä et joudu jäämään pelkästään ruudun taakse.

2. MODERNIT JA MONIPUOLISET OPPIMISYMPÄRISTÖT

Vaikka pieni oppilaitos keskellä Suomea olemmekin, ei POKE silti ole jäänyt kivikaudelle. Olemme ajan hermolla eli käytössämme on moderneja ja monipuolisia oppimisympäristöjä eri aloilla. Pohdimme jatkuvasti, miten voisimme hyödyntää digitaalisia oppimisympäristöjä ja uusia oppimisen tapoja opetuksessamme. Tästä hyvästä olemme saaneet myös tunnustusta: meidät on nimetty Microsoft Showcase Schooliksi jo kolmena vuonna ja vuonna 2018 POKE voitti Atean “Vuoden digitaalisin teko” -palkinnon. Osallistuimme kilpailuun metsäkone- ja hitsaussimulaattoreilla, VR-tekniikalla sekä pelillisellä oppimisella.

Meillä hyödynnetään laajasti myös esimerkiksi Pedanetia, Office 365:n, Adoben kuvan, grafiikan -ja videonkäsittelyohjelmia sekä simulaattoreiden mahdollisuuksia. Erilaisia teknologioita, kuten VR-laitteistoa pääsee kokeilemaan Digilabissa, joka on kaikkien alojen opiskelijoille tarkoitettu oppimisympäristö, jossa voi löytää uusia käyttökohteita omalle osaamiselleen ja halutessaan suorittaa Tulevaisuuden teknologiat-tutkinnon osan. Tässä opiskelijat tekevät työelämälähtöisen projektin käyttämällä uutta teknologiaa. POKElla siis kaikki pääsevät hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia ja ideoimaan uutta.

3. HYVÄ ILMAPIIRI JA YHTEISHENKI

Meillä voit olla varma, ettet jää yksin, sillä yhteisöllisyytä ei meiltä puutu! Ilmapiirimme on kotoisa ja puhallamme aina yhteen hiileen: olemme tuttuja keskenämme, moikkaamme tavatessa ja autamme toisiamme silloin, kun apua tarvitaan. Onko tämä vain sanahelinää? Näin opiskelijamme itse ovat kuvailleet ilmapiiriä ja yhteisöllisyyttä meillä:

“Pokella opiskelemisessa parasta on oppilaitoksen yhteisöllisyys ja ilmapiiri. Eri alojenkin kesken moikkaillaan välillä, vaikka ei kunnolla tunnettaisikaan! Pokella myös mukavat opettajat ja muu henkilökunta piristävät päivää.” – Tuleva nuoriso-ohjaaja Saara

“Hyvän yhteishengen ja kannustavan opiskeluilmapiirin ansiosta on mukava aamuisin lähteä opiskelemaan.” – Laukaan lähihoitajaopiskelijat 2020

“POKElla parasta on luokkatoverit. Meillä on hyvä ryhmähenki ja olen opiskeluiden alettua saanut tutustua moneen mukavaan ihmiseen. Kouluun on kiva tulla joka aamu, kun saa nähdä kaikki tutut kasvot.” – Tuleva merkonomi Tuomas

“Parasta on opettajat ja yhteishenki. Ei ole ennen ollut näin kivoja opettajia. Täällä on samanhenkistä porukkaa ja kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen. Täällä kaikki pystyvät toimimaan yhdessä.” – Tuleva eläintenhoitaja Minka

4. HYVÄ SIJAINTI JA TOIMIPISTEET USEALLA ERI PAIKKAKUNNALLA

Kuten koko nimemme Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistokin sen jo kertoo, olemme levittäytyneet koko Pohjoisen Keski-Suomen alueelle. Meillä on neljä toimipistettä eri paikkakunnilla: Äänekoskella, Saarijärvellä, Viitasaarella ja Laukaassa. Sijainniltaan olemme keskellä Suomea ja meille on helppoa kulkea niin lähikunnista kuin kauempaakin. Muilta paikkakunnilta meille opiskelemaan tuleville tarjoamme myös maksuttoman asuntola-asunnon Äänekoskella ja Saarijärvellä, mikäli kulkeminen paikkakunnalla päivittäin ei ole mahdollista. Uuden arjen alkaessa sinun ei siis tarvitse stressata ulkopuolisen majoituksen hankkimisesta. Opiskelija-asuntoloiden lisäksi tarjoamme Saarijärven toimipisteessämme maksullista majoituspalvelua sekä vuokra-asuntoja sellaisille opiskelijoille, jotka eivät ole oikeutettuja maksuttomaan asuntolapaikkaan.

>> Lue lisää asumisesta POKE:n opiskelija-asuntoloissa!

5. MONIPUOLINEN OPINTOTARJONTA

Tiesitkö, että yhteishaussa voit valita 16 perustutkinnosta? Tarjontamme on siis hyvin monipuolinen ja koulutusta on saatavilla aina maatalousalasta hiusalaan. Mitä kaikkea sitten on tarjolla missäkin paikassa ja mitä vaihtoehtoja oikeasti on?

📍 Laukaassa tarjolla on logistiikan ja sähköalan, sosiaali- ja terveysalan sekä luonto- ja ympäristöalan koulutuksia.
📍 Saarijärven Tarvaalan biotalouskampuksella voit opiskella maatalous- ja metsäalalla, luonto- ja ympäristöalalla, rakennusalalla sekä sosiaali- ja terveysalalla.
📍 Viitasaaren toimipisteemme tarjoaa opetusta tekniikan aloilla, palvelualoilla sekä sosiaali- ja terveysalalla.
📍 Äänekosken Opinahjon kampuksella voit opiskella liiketoiminnan perustutkinnon, kasvatus- ja ohjausalaa sekä sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
📍 Äänekosken Piilolan kampus tarjoaa monipuolista opetusta tekniikan aloilla ja palvelualoilla. Lisäksi tarjolla on tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma.

Vuoden 2023 yhteishaussa voit hakea meille seuraaviin tutkintoihin:

🚗  Ajoneuvoalan perustutkinto, automekaanikko, Äänekoski

💇🏼‍♀️  Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja, parturi

👶🏼  Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, nuoriso- ja yhteisöohjaaja, lastenohjaaja

💥  Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja

📈  Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

🚛  Logistiikan perustutkinto, kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

🍀  Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, ympäristönhoitaja

🐮  Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä

🌲  Metsäalan perustutkinto, metsäenergian tuottaja, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja

⚙️  Prosessiteollisuuden perustutkinto, prosessinhoitaja

🏠  Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

👨🏼‍🍳  Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki

❤️  Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

⚡️ Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja, sähköasentaja

🔧  Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

🖥  Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, IT-tukihenkilö ja tietoverkkoasentaja

Psst.. joko seuraat meitä Instagramissa? Löydät sieltä paljon sisältöä liittyen meillä opiskeluun! Käy myös tutustumassa Hakijan Oppaaseen 2023 sekä muihin käytännön asioihin yhteishaun sivulla eli täällä. Yhteishaku on tänä vuonna 21.2.–21.3.2023 ja haku tapahtuu sähköisesti Opintopolun kautta.

Toivottavasti näemme syksyllä POKElla. Tsemppiä ysiluokan viimeisiin rutistuksiin! ❤️

_________________________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

Lukio, ammattiopisto vai molemmat?
Usein kysytyt kysymykset
Kiinnostaako opiskelijoiden kokemukset? Lue ystäväkirjoja!