selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Poken ystäväkirja: Tuleva huoneistosaneeraaja Eevi

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen. Aikuisten ystäväkirjassa nostamme esiin näkökulmaa, miksi aikuisena kannattaa täydentää omaa osaamista tai vaihtaa kokonaan alaa!

Nimi? Eevi Riikonen

Mitä opiskelet POKElla? 

Opiskelen huoneistosaneeraajaksi, korjausrakentamisen moniosaajaksi.

Mikä sai sinut opiskelemaan aikuisena? Millainen opiskelu/työtausta sinulla on? 

Aiempaa koulutusta minulla ei ole, sillä aiemmat koulutukset ovat jääneet kesken henkilökohtaisista syistä. Olen opiskellut logistiikkaa Viitasaarella ja on tullut kokeiltua kaikenlaisia hommia aiemmin, mutta varsinaisesti omaa juttua ei ole löytynyt. Esimerkiksi olen ollut koulunkäynninavustaja yläkoulussa ja harjoittelija paikallislehdessä.

Miksi valitsit opiskelupaikaksi nimenomaan POKEn? 

Näin netistä, että Pokella alkaa tällainen uusi koulutus, jota muualla ei ollut.

Millaista opiskelu on käytännössä? Millainen on esimerkiksi tyypillinen opiskelupäivä? 

Päivät vaihtelevat, mutta asiat tehdään pääasiassa käytännössä. Osa päivistä ollaan koulussa ja osa työssäoppimispaikalla. Tyypillisenä koulupäivänä tullaan aamulla yhdeksään kouluun, ja aina ensimmäisenä keitetään kahvit ja juodaan ne rauhassa. Meillä ei ole tiukkaa aikataulua, vaan jokainen tekee itsenäisesti omia töitään omaan tahtiin. Aamulla suunnitellaan päivän ohjelma ja aletaan hommiin. Aamupäivällä on kahvitauko. Lounaan jälkeen tehdään töitä noin kolmeen asti.

Mikä on parasta oman alasi opiskelussa? Tiedätkö jo, millaisiin työtehtäviin haluaisit työllistyä? Jos kyllä, minne? 

Parasta opiskelussa on laaja oppiminen monissa eri tehtävissä. Koulutuksessa on tutkinnon osia kolmesta eri tutkinnosta, joka on mahdollistanut laajan oppimisen. Monet eri työtehtävät kiinnostavat, mutta ensisijalla on kuitenkin asiat, joissa pääsee tekemään käsillä ja joista jää näkyvä jälki.

Millaista opiskelun yhdistäminen muuhun arkeen on ollut (esim. onko opiskeluun riittävästi aikaa, käytkö samalla töissä)? 

Opiskelu on ollut helppo yhdistää muuhun elämään, ja aikaa riittää myös muuhunkin kuin vain opiskeluun, vaikka päivät välillä ovatkin varsinkin fyysisesti todella kuormittavia.

Liittyykö aikuisena opiskeluun mielestäsi jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä? Onko opiskelu ollut sellaista kuin kuvittelit? 

Ennakkoluuloja saattaa nousta esimerkiksi, jos edellisistä opinnoista on kulunut pitkä aika. Vaikka kiinnostusta löytyisi, saattaa kynnys takaisin koulunpenkille lähtemisessä olla suuri. Monesti nousee myös esille se, että koulussa istutaan kuuntelemassa teoriaa koko päivä. Meillä ei ainakaan ole näin.

Alkukankeuden jälkeen opiskelut ovat olleet sitä mitä odotinkin. Kaikki asiat on päässyt toteuttamaan saman tien käytännössä, jolloin asiat oppii paremmin.

Millaisia terveisiä lähettäisit ihmiselle, joka pohtii kannattaako aikuisena opiskella vielä lisää (joko kokonaan uutta alaa tai täydentää nykyistä osaamista?) Miksi tulla nimenomaan POKElle? 

Ikinä ei ole liian myöhäistä lähteä kokeilemaan jotain uutta. Aikuisena opiskelu itsestä ainakin on tuntunut parhaimmalta vaihtoehdolta. Eikä osaamista voi olla koskaan liikaa!

Huoneistosaneeraajan koulutus on kätevä yhden lukuvuoden kestävä koulutus, jossa on tutkinnon osia kolmesta eri tutkinnosta. Koulutuksen käytyäsi voit vaikka perustaa remonttiyrityksen. Kiinnostuitko huoneistosaneeraajan monipuolisesta koulutuksesta? Hae mukaan seuraavaan koulutukseen!

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta. Olet lämpimästi tervetullut POKElle! ❤️

_______________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat:

Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta

POKEssa opiskelu – mitä, kenelle, miten?

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke