selaa koulutuksia
Poken ystäväkirja

Ystäväkirja: Kaupan alalta taloushallinnon ammattilaiseksi

Kymmeniä koulutuksia, satoja opiskelijoita, tuhansia tarinoita. Poken ystäväkirja on blogisarja, joka päästää eri alojen opiskelijat ääneen ja antaa lukijan kurkistaa pokelaisuuden ytimeen. Aikuisten ystäväkirjassa nostamme esiin erityisesti ammatti- ja erikoisammattitutkintojen opiskelua sekä sitä näkökulmaa, kannattaako aikuisena täydentää omaa osaamista tai vaihtaa kokonaan alaa!

Nimi

Laura Paananen

Mitä opiskelet POKElla? 

Opiskelen liiketoiminnan ammattitutkintoa kirjanpidono ja palkanlaskennan osaamisalalla.

Mikä sai sinut opiskelemaan aikuisena? Millainen opiskelu/työtausta sinulla on? 

Olen ollut kaupan alalla töissä jo pitkään, ruokakaupassa 17 vuotta. Nyt vain tuntui siltä, että jotain pitää tehdä ja kouluttautua muihin tehtäviin.

Miksi valitsit opiskelupaikaksi nimenomaan POKEn? 

POKE oli tässä sopivan lähellä. Huomasin myös, että opintojen järjestäminen oli Pokella todella helppoa ja joustavaa. Huomasin ilmoituksen netissä ja hain saman tien!

Millaista opiskelu on käytännössä? Millainen on esimerkiksi tyypillinen opiskelupäivä? 

Ammattitutkinnossa opiskelu on todella rentoa. Lähipäiviä ei montaa ole, sillä oppiminen tapahtuu työpaikalla. Lähipäivät teorioineen ovat todella intensiivisiä, koska asiaa on paljon ja kaikki pitää ehtiä käydä päivän aikana läpi. Mutta sitten käytäntöön soveltaminen tapahtuukin töissä.

Mikä on parasta oman alasi opiskelussa? Tiedätkö jo, millaisiin työtehtäviin haluaisit työllistyä? Jos kyllä, minne? 

Tämä ala on vain minulle sopivin. Toisille käy vaikka esimerkiksi hoito-ala, minulle käy tämä. Minulla on jo uusi työpaikka valmiina, ja jatkan opiskeluja kesän jälkeen.

Millaista opiskelun yhdistäminen muuhun arkeen on ollut? 

Itsellä ainakin opiskelun ja muun ajan yhdistäminen on ollut suhteellisen helppoa. Oppiminen tapahtuu työpaikalla työharjoitteluna. Välillä tietysti on tiukempia viikkoja tehtävien ja näyttöjen vuoksi, mutta sitten taas on rennompaa. Omasta mielestäni opiskeluun ja tehtäviin on ihan riittävästi aikaa.

Liittyykö aikuisena opiskeluun mielestäsi jonkinlaisia ennakkoluuloja tai väärinkäsityksiä? Onko opiskelu ollut sellaista kuin kuvittelit? 

Aikuisena opiskelu on mielestäni paljon mukavampaa kuin nuorena. Toki koko koulu ja oppiminen ovat aikuisena vain omalla vastuulla, mutta kyllä tämä näin paljon rennommalta tuntuu. Ja ehkä motivaatiokin on aikuisena parempi kuin juuri peruskoulun päättäneellä.

Millaisia terveisiä lähettäisit ihmiselle, joka pohtii kannattaako aikuisena opiskella vielä lisää? Miksi tulla nimenomaan POKElle? 

Kyllä aina kannattaa opiskella! Jos yhtään mietityttää oma tämän hetkinen työ ja on halua vaihtaa paikkaa tai alaa, niin ei muuta kuin opiskelemaan. Ja POKElle tietysti!

Kiinnostuitko?

Haluatko vahvistaa taloushallinnon osaamistasi? Taloushallinnon opintojen jälkeen osaat toimia palkanlaskennan, kirjanpidon, reskontran hoitamisen, tilinpäätöksen laadinnan, sisäisen laskennan ja budjetoinnin tai taloushallinnon neuvontaan liittyvissä tehtävissä. Koulutukseen on jatkuva haku – sovitaan sinulle sopiva aloitusajankohta!

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta (taloushallinto)

Koskaan ei ole myöhäistä oppia uutta. Olet lämpimästi tervetullut POKElle! ❤️

_______________________
Sinua saattaisi kiinnostaa myös seuraavat:

Täydennä osaamistasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon kautta

POKEssa opiskelu – mitä, kenelle, miten?

Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia uutta

Seuraatko meitä jo somessa? Instagramista löydät meidät @meollaanpoke