selaa koulutuksia
Lyhytkurssi

Hygieniapassikoulutus ja- testi 27.9.2024

järjestämispaikkakunta
Laukaa
opiskelun ajankohta
27.9.2024
Viimeinen ilmoittautumispäivä
20.9.2024

Kuvaus

Klo 8.00 - 16.00 POKE, Saralinnantie 3, 41340 Laukaa, luokka L_U3

Hygieniapassi vaaditaan henkilöltä, joka työskentelee elintarvikehuoneistossa, kuten esimerkiksi kahvilassa, pikaruokalassa, suurkeittiössä tai elintarvikemyymälässä ja käsittelee työssään pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassi vaaditaan myös elintarvikealan toimijalta, joka omassa elintarvikehuoneistossaan käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita tai opiskelijalta, harjoittelijalta, joka käsittelee helposti pilaantuvia elintarvikkeita kolme kuukautta tai enemmän.

Hygieniapassi tulee hankkia viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloituksesta, hankinta-aikaan lasketaan taannehtivasti aiemmat elintarvikealan työt, joissa hygieniapassia koskevat ehdot täyttyvät. Voit tarkistaa Ruokaviraston kotisivuilta vaaditaanko sinulta hygieniapassia elintarvikelainsäädännön 19 §:n mukaan.

Lisätietoja Ruokavirasto:

Hygieniapassitestissä edellytetään elintarvikehygienia-alueiden osaamista, kuten perustietoja mikrobiologiasta ja elintarvikkeiden saastumisesta, ruokamyrkytyksistä, hygieenisistä työtavoista, henkilökohtaisesta hygieniasta, puhtaanapidosta, omavalvonnasta, lainsäädännöstä, viranomaisista ja niiden tehtävistä. Hygieniapassi myönnetään Ruokaviraston hygieniapassitestin hyväksytysti suorittaneelle henkilölle.

Testattavan henkilöllisyys tarkistetaan hygieniapassitestin testilomakkeen vastaanottamisen yhteydessä, muista ottaa mukaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus, esimerkiksi kuvallinen, suomalainen tai ulkomaalainen henkilökortti, passi tai suomalainen ajo- tai mopokortti.

Huom!

Hygieniapassitesteissä käytetään suomen-, ruotsin- ja / tai englanninkielistä Ruokaviraston testilomaketta. Testattava voi siis valita minkä kielisen lomakkeen hän haluaa täyttää, mainitse tästä ilmoittamisen yhteydessä.

Erityistilannetestit ovat mahdollisia johtuen esimerkiksi henkilön puutteellisesta kielitaidosta suomen-, ruotsin- tai englanninkielisen hygieniapassitestin suorittamiseen tai henkilön mm. alentuneesta näkökyvystä, luki- tai keskittymishäiriöstä. Erityistilannetestit on aina sovittava etukäteen, testitarpeesta tulee ottaa yhteyttä hyvissä ajoin käytännön asioiden järjestämiseksi.

Hinta: 110 eur (sis. alv 24 %)

ilmoittaudu koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta