järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
13.11.2024
Viimeinen ilmoittautumispäivä
7.11.2024
Kuvaus
13.11.2024 klo 17.00 - 21.00 osoitteessa:POKE, Piilolantie 17, 44100 ÄänekoskiHuom!
Koulutus toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 hlö:ä.
Riistaruokakoulutuksessa opit valmistamaan ruoaksi ekologista ja herkullista riistalihaa. Valmistamme riistasta yhdessä muiden sesongin herkkujen, kuten juuresten, sienien ja marjojen kanssa herkullisen kokonaisuuden. Kurssilla valmistetaan saatavuuden mukaan eri riistalihoja.
Sisältö ja toteutus
Matalan kynnyksen koulutuksessa opetellaan valmistamaan riistaa ruoaksi. Koulutuksen aluksi perehdytään lihojen tunnistamiseen, eri ruhon osien eroavaisuuksiin sekä ruhon osien parhaaseen käyttötarkoitukseen ruoan valmistuksessa. Koulutuksessa opetellaan leikkaamaan lihat syyt huomioiden, jotta lihoista saadaan paras mahdollinen hyöty. Riistasta opetellaan valmistamaan ruokaa lisukkeiden kera, koulutuksen loppuvaiheessa ruokaillaan yhdessä valmistamamme ateriat lisukkeineen. Koulutuksessa käytettävät materiaalit (mm. reseptit) saavat osallistujat mukaansa.
Koulutus järjestetään yhteistyössä Äänekosken Citymarketin kanssa Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopiston Oppikokki ravintolan tiloissa. Kouluttaja on POKEn Ravintola- ja cateringalan opettaja, jolla on vankka osaaminen riistan käsittelystä ja riistaruoan valmistamisesta. Koulutuksessa on mukana Äänekosken Citymarketin lihamestari Niko Pasanen.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat lisätietoa riistalihan käyttämisestä ruoanvalmistuksessa. Koulutukseen voi osallistua, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta riistaruoan valmistamisesta.
Hinta
100 euroa (sis. alv 25,5%). Kurssihintaan sisältyy kaikki tarvittavat välineet ja raaka-aineet.
Sitovat ilmoittautumiset 7.11 mennessä, tämän jälkeen tulleet peruutukset laskutetaan.
Kesto ja laajuus
koulutus kestää 4h, koulutus toteutetaan POKEn Oppikokki ravintolan tiloissa.