selaa koulutuksia
Erikoisammattitutkinto

Kustannuslaskenta 60 osp, liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon osa

järjestämispaikkakunta
Äänekoski
opiskelun ajankohta
23.9.2024 - 30.4.2025
opiskelun laajuus
60 osaamispistettä
haku alkaa
10.4.2024
haku päättyy
13.9.2024

Kuvaus

Haluatko syventää ja laajentaa taloushallinnon osaamistasi?

Kustannuslaskenta –tutkinnon osan opintojen aikana vahvistat osaamistasi yrityksen kustannuslaskennan suunnittelussa ja toteutuksessa. Opit suunnittelemaan talouden seurantajärjestelmiä yrityksen tarpeisiin, toteuttamaan kustannuslaskentaa sekä laatimaan laskelmia päätöksenteon tueksi.

Koulutuksessa suoritat yksittäisen tutkinnon osan liiketoiminnan erikoisammattitutkinnosta.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutus syventää taloushallinnon osaamista ja on tarkoitettu useamman vuoden taloushallinnon tehtävissä toimineille. Koulutuksesta hyötyvät taloushallinnon ammattilaiset, jotka haluavat edetä urallaan ja kehittyä taloushallinnon asiantuntijoina. Tutkinnon osa soveltuu myös jatkokoulutukseksi Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaneille.

Koulutuksen sisällöt:

· Kustannuslaskennan toteutus ja menetelmät, kustannusten seuranta- ja laskentamenetelmät, yhteisten kustannusten jako ja menetelmät, kannattavuus- ja katetuottolaskenta, hinnoittelu katetuoton pohjalta, tuotekohtainen kustannuslaskenta, projekti- ja kustannuspaikkalaskenta, investointilaskelmat ja menetelmät

· Kustannuslaskenta omassa yrityksessä, oman yrityksen kustannusten seuranta ja raportit

Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi. Lähiopetusta on 4 - 5 päivää. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla järjestettävänä koulutuksena.

Erikoisammattitutkinnon näytöt suoritetaan työpaikalla. Tutkinnon osa on mahdollista suorittaa myös ilman tutkintokoulutusta, mikäli sinulla on riittävä osaaminen.

Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi oppisopimuksella, jolloin se on maksuton sekä osallistujalle että työnantajalle.

150 euroa (oppisopimuskoulutuksena maksuton)

Tutkinnon osan suorittaminen kestää n. 6 - 9 kuukautta. Koko erikoisammattitutkinnon suorittaminen noin 1,5 vuotta. Tarkempi opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.