selaa koulutuksia
Ammattitutkinto

Metsätalousyrittäjä - Metsäalan ammattitutkinto

järjestämispaikkakunta
Saarijärvi
opiskelun ajankohta
27.8.2024 - 19.12.2025
opiskelun laajuus
150 osaamispistettä
haku alkaa
20.2.2023
haku päättyy
10.8.2024

Kuvaus

Oletko uusi metsänomistaja tai kiinnostunut syventämään metsänhoitotaitojasi? Opiskele metsäalan ammattilaiseksi! Metsäalan ammattitutkinto lisää osaamistasi ja perehdyttää sinut muun muassa metsätöiden suunnitteluun ja metsänhoitoon.

hae koulutukseen

Lisätietoa koulutuksesta

Koulutuksen kohderyhmänä ovat erityisesti uudet metsänomistajat, metsätalousyrittäjinä toimivat sekä metsien monipuolisesta hyödyntämisestä kiinnostuneet.

Tutkinto antaa vankan metsätietämyksen sekä perehdyttää metsätöiden suunnitteluun, metsänhoitoon ja puunkorjuuseen. Opiskelijat oppivat suunnittelemaan ja hallitsemaan metsätilan töitä, taloutta ja palveluita. Opiskelijat tutustuvat talousmetsien hyödyntämisessä huomioitaviin metsänhoitosuosituksiin, metsälainsäädöntöön ja metsien sertifioinnin vaatimuksiin. Tutkinto kehittää myös metsätilojen arvioimisen, puukaupan ja metsätalousyrittämisen osaamista. Tutkinto antaa laajan kokonaiskäsityksen metsänhoidosta ja metsätalousalasta. Metsätilalliset oppivat koulutuksen avulla arvioimaan oman tilansa puuston määrää, metsähoitotarpeita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia.

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla oppien. Tarvaalan Biotalouskampuksella lähiopetusta on 2-3 päivää kuukaudessa, lisäksi järjestetään verkkotapaamisia videoyhteyksillä vähintään 1 kerta kuukaudessa. Näytöt toteutetaan aidoissa työelämän tilanteissa.

Opiskelijat käyttävät koulutuksen aikana Office365-pilvipalveluja (Teams, OneDrive, Word, Excel, Outlook) sekä Peda.net -verkko-oppimisympäristöä sekä Wilma-opiskelijahallintojärjestelmää.

350 €

n. 2 vuotta